Curatarea si protectia mobilierului: sfaturi de care aveti nevoie



Indiferent dacă vă aflați într-un apartament compact cu un pat sau într-o casă cu șase dormitoare, vă vom ghida prin elementele de bază și vă vom oferi sfaturile secrete pentru intretinerea si curatarea mobilierului.

Materiale esențiale de curățare

Înainte de a face ceva, să ne asigurăm că avem „ingredientele” potrivite. Acestea sunt elementele noastre obligatorii când vine vorba de îngrijirea noului tău mobilier.
  • Lavete de curățare cu microfibră: sunt super moi și culeg în mod magic cel mai fin praf. Aveți întotdeauna la îndemână un pachet multiplu din acestea.
  • Lavetă curată: Pentru frecarea inițială.
  • Săpun de vase: primul punct de apel pentru orice curățare. Doar asigurați-vă că este blând!
  • Burete magic: este surprinzător cât de versatil este un burete magic - de la plinte până la dresuri, acestea sunt o salvare absolută.
  • Fixativ: primul dintre elementele obligatorii ale stilistului nostru când vine vorba de curățare.
  • Oțet alb: pentru o lovitură suplimentară pe acele pete foarte dure.
  • Ulei pentru bebeluși: pentru strălucirea supremă.


Mobilier lucios

Când vine vorba de curățarea mobilierului lucios, trebuie să fii blând. Evită cu orice preț produsele de curățare dure. Mobilierul cu luciu ridicat este perfect practic atunci când îl îngrijești în mod regulat.
Pentru curățarea lucioasă de zi cu zi, nu trebuie să faci altceva decât să ștergi cu apă caldă și săpun și să uști cu o cârpă din microfibră. 
Pix:

Când vine vorba de îndepărtarea urmelor de pix, avem tendința de a folosi un pic de fixativ. Acest lucru va funcționa pe multe suprafețe diferite, nu doar pe luciu. Cheia pentru proprietățile magice de curățare ale fixativului de păr este conținutul de alcool. Pulverizează pe zona afectată și lăsă un moment înainte de a șterge. Testează mai întâi pe o zonă neobservată, pentru orice eventualitate!
Semne lipicioase:
Acestea sunt greu de eliminat. Las-o prea mult și va atrage praful și vei rămâne cu o pată neagră urâtă. Acestea se îndepărtează foarte ușor, totuși prin frecare cu o cârpă umedă înmuiată în apă cu săpun și oțet.
Când vă îngrijiți mobilierul lucios pentru acele scurgeri zilnice, asigurați-vă că veti curata orice mizerie imediat și ștergeți cu apă caldă și săpun. 
Loviturile mobilierului lucios, se pot evita folosind banda protectoare de spuma, care nu modifica designul exterior, si care se aplica prin simpla lipire.



Sticla mată și sticla securizată

Sticla securizata este una dintre cele mai durabile si practice suprafete pe care le ai in casa ta. Datorită suprafeței sale moi și foarte reflectorizante, necesită întreținere regulată, dar niciodată mai mult decât o ștergere rapidă. Unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le puteți folosi este un detergent de uz casnic pentru geamuri, deoarece alcoolul poate tăia cu ușurință acele amprente grase! Deși am recomanda și câteva remedii de curățare făcute în casă.
Tot ce aveți nevoie este o soluție 50:50 de apă și oțet alb agitate într-o sticlă cu pulverizator. Motivul pentru care ne place să facem propriul spray de curățare este că știți exact ce conține el. Înseamnă că este mai sigur pentru familia ta, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea regulată a substanțelor chimice sau alergii.
Pur și simplu pulverizați cu generozitate suprafața de sticlă și șterge cu o cârpă fără scame. 

Atunci cand ai în casă mobilier de sticlă sau metal, cu colțurile ascutite, poți folosi cu încredere protecții pentru colțuri, din spumă, care nu modifică aspectul mobilierului, și care te vor feri de posibile lovituri.



Mobilier cromat
Curățarea generală de zi cu zi este aceeași ca și la cea a mobilierului lucios, doar cu apă caldă și săpun. Adăugați un strop de oțet alb pentru un plus de impuls și luați în considerare utilizarea unui lac cromat pentru un plus de strălucire!


Mobilier din Inox
Asigurați-vă că veti curata în mod regulat mobilierul din inox pentru a evita ca acesta să pară mat. Din nou, apa cu săpun ar trebui să fie tot ce aveți nevoie pentru a elimina orice urme. Pentru cele mai greu de îndepărtat urmele, detergentul pentru geamuri sau spray-ul nostru cu apă și oțet alb 50:50 funcționează bine.
Sfatul nostru preferat pentru curățarea acestui tip de materiale, este uleiul pentru copii! Uleiul pentru bebeluși merge foarte bine, așa că utilizați cu moderație. Tot ce trebuie să faci este să freci uleiul pentru bebeluși cu un prosop de hârtie și să ștergi orice exces cu o cârpă uscată din microfibră.
Pentru evitarea zgarieturilor in zonele sensibile ale mobilierului, poti sa folosesti
aparatori colturi de spuma moale, care nu necesita gaurire.


Mobilier din plastic
Mobilierul din plastic poate fi curățat cu aproape orice, atâta timp cât nu folosiți substanțe chimice dure. Apa caldă sau șervețelele pentru copii funcționează cel mai bine pe plastic și îi puteți freca bine pentru a curăța orice pete mai dure. 


Mobilier de lemn
Folosirea unor produse greșite la curățarea mobilierului din lemn poate provoca decolorarea, uscarea sau zgârieturile suprafeței. În general, ar trebui să evitați să utilizați ceva abraziv, acid sau produse cu substanțe chimice dure.

Stergeți bine mobilierul folosind o cârpă ușor umezită. Uscați cu un prosop moale. Utilizați o periuță de dinți moale sau o pensula pentru a îndepărta praful de pe sculpturile decorative.

Dacă murdăria sau petele persistă, treceți la un produs de curățare mai puternic, cum ar fi detergentul de vase (2 stropi într-un litru de apă caldă) sau un detergent care nu conține amoniac și este sigur pentru lemnul sigilat. Înmuiați cârpa în soluție și stoarceți-o bine. Ștergeți ușor pata, repetând după cum este necesar. Clătiți zona cu o cârpă ușor umezită cu apă. Uscați zona complet.
O alta optiune este sa folosesti un lac special crem pentru mobilierul din lemn. Aplicați o cantitate mică pe o cârpă curată și moale și aplicați-o ușor pe mobilier. Urmați instrucțiunile produsului și testați întotdeauna produsul mai întâi într-un loc discret pentru a vă asigura că este sigur pentru finisajul mobilierului.
Pentru a evita loviturile mobilierului puteti aplica protectii pentru colturi sau benzi protectoare de spuma, care se aplica foarte usor, si nu asa urme la indepartarea lor.
In cazul unei mutari, pentru a proteja orice tip de mobila, folositi panourile protectoare de spumă care au efect de amortizare, sau suporturile antivibrații de tip plat.

 

Sfaturi profesionale

  • Cea mai bună modalitate de a păstra finisajul mobilierului este să o stergeți în fiecare săptămână cu o cârpă din microfibră ușor umedă sau altă cârpă moale. Uscați suprafața.
  • Nu folosiți în exces lustruire pentru mobilier. În schimb, lustruiți cu o cârpă moale pentru a aduce strălucirea mobilierului plictisitor.
  • Nu utilizați niciodată spray de lustruire care conțin silicon.
  • Protejați suprafețele precum mesele de sufragerie utilizând întotdeauna suporturi pentru vasele fierbinti.
  • Folosiți tampoane de pâslă sub lămpi, vaze, statui sau orice ar putea zgâria suprafața atunci când este mutat.
  • Lemnul este sensibil la căldură, umiditate și lumina soarelui, așa că țineți mobila departe de șeminee, orificii de încălzire și răcire, umidificatoare și ferestre.
  • Controlează umiditatea din casa ta. Prea uscat, iar lemnul poate crăpa; prea umed, iar lemnul se poate umfla. Utilizați un umidificator dacă locuiți într-un climat foarte uscat; folosiți dezumidificatoare în zonele cu climă foarte umedă.
  • Utilizați un covoraș de protecție pentru a proteja suprafețele din lemn atunci când scrieți cu un pix.
 
Postarea urmatoare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!