Momentele petrecute alături de bebelușul tău sunt cele mai speciale și de neuitat clipe de care îți vei aminti de fiecare dată cu mare drag. Fiecare etapă a creșterii sale este încărcată cu multe emoții pozitive, pe care le veți trăi împreună. Te-ai pregătit să-l însoțești și să-l îndrumi pe micuțul tău atunci când va face primii săi pași?
În acest articol, vei afla informații despre vârsta la care încep copiii să meargă, care sunt etapele de pregătire ale mersului în cazul bebelușilor, prin ce modalități pot fi sprijiniți și ajutați să meargă, ce pericole pot apărea în locuință atunci când copiii încep să meargă și cum îi protejăm de eventualele accidentări. Este foarte important să te asiguri că puiul tău este în siguranță și că este protejat de pericolele pe care le poate întâmpina în această etapă a sa de dezvoltare. De aceea, produsele noastre de la Car-Boy Kidland sunt concepute special pentru siguranța micuțului tău.
1. La ce vârstă merg copiii? - despre vârsta la care încep copiii să meargă
Pentru orice părinte este foarte important să fie alături de copilul său în fiecare etapă de dezvoltare. Printre cele mai așteptate etape se numără și mersul în picioare al bebelușilor. Puiul tău va fi pregătit să descopere mediul înconjurător și își va dori să învețe cum funcționează fiecare lucru, în ritmul său.Iată la ce vârstă va începe să meargă copilul tău:
- Bebelușul tău a învățat să stea în picioare și și-a dezvoltat abilitățile motorii? În cazul acesta, va putea începe să meargă cât de curând. Dacă micuțul tău și-a deprins abilitatea de a sta în picioare, îl poți ajuta să exerseze cum să calce într-un mod corect și cum să facă primii pași;
- În ceea ce privește vârsta la care încep să meargă copiii, aceasta variază, în funcție de ritmul de dezvoltare al fiecărui micuț. În medie, cei mai mulți copii încep să meargă atunci când împlinesc vârsta de un an și două luni, adică la 14 luni. Cu toate acestea, foarte mulți bebeluși pot începe să meargă în jurul vârstei de un an, respectiv la 12 luni;
- Desigur, fiecare copil este diferit și pot exista și excepții. Sunt cazuri în care aceștia încep să meargă mai devreme față de vârsta medie și, anume, la 9 sau la 10 luni. De asemenea, vârsta medie la care un copil începe să meargă poate să fie depășită, ceea ce înseamnă că bebe va deprinde această abilitate după împlinirea vârstei de un an și jumătate, la 18 luni.
Am stabilit la ce vârstă pot începe să meargă copiii, iar acum o să-ți prezentăm care sunt etapele de pregătire pentru a întâmpina corect acest eveniment important. Prin urmare, micuțul tău va învăța să meargă după un ritm propriu, urmând anumiți pași esențiali de pregătire. În primul rând, el își va exersa abilitățile motorii și își va dezvolta forța musculară, înainte de a începe să meargă. Apoi, vei observa că se poate rostogoli, poate merge de-a bușilea, se va ridica în fund fără ajutorul tău, iar apoi se va ridica în picioare.
În continuarea articolului, îți vom prezenta mai multe detalii despre etapele de pregătire ale mersului la bebeluși pe care este esențial să le cunoști pentru a-l putea sprijini pe puiul tău.
2. Mersul în picioare la bebeluși - care sunt etapele de pregătire ale mersului la bebeluși?
Primele semne că bebelușul tău se pregătește să facă primii pași sunt printre cele mai emoționante clipe atât pentru tine, cât și pentru întreaga familie. Este necesar ca aceste momente speciale să fie studiate îndeaproape, deoarece vei înțelege mai bine căror detalii trebuie să acorzi atenție pentru a-l ajuta și a-l proteja.Așadar, iată care sunt primele etape de pregătire ale mersului la bebeluși:
- De regulă, prima etapă se manifestă prin rostogolirea bebelușului. El va învăța cum să se rostogolească în primele luni de viață. Vârsta la care se întâmplă acest lucru variază în cazul fiecărui bebeluș. Îți recomandăm să-i acorzi foarte multă atenție, deoarece, prin rostogolire, puiul tău poate să cadă din pat. În acest caz, protecția de pătuț pentru bebe îl va proteja pe micuțul tău, iar tu vei putea să stai liniștită pentru că este în siguranță.
- Următoarea etapă este mersul de-a bușilea, în care va învăța să-și exerseze concomitent, atât mișcarea picioarelor, cât și a mâinilor. Aceste abilități pe care le dobândește în această fază, îl vor ajuta atunci va fi pregătit să facă primii săi pași.
- O altă etapă importantă de pregătire a mersului la bebeluși este târâtul. Această etapă poate începe după ce puiul tău va împlini aproximativ 7 luni.
- Ultima etapă în care bebelușul învăță și se pregătește să meargă este ridicatul în picioare. În această etapă, bebe va începe să facă primii săi pași în picioare. Va putea să facă acest lucru dacă va fi ținut de mână sau se va sprijini de diverse piese de mobilier. Este indicat să-i arăți cum se poate întoarce de unde a plecat, deoarece poate să nu cunoască acest lucru în această etapă.
Dacă micuțul tău a învățat cum să se ridice și să stea în picioare, va putea să înceapă să exerseze mersul, făcând câțiva pași, cu ajutorul tău. Pentru că în această etapă va avea curiozitatea de a explora mediul înconjurător, va încerca să atingă mai multe obiecte din casă sau piese de mobilier. În acest caz, este necesar să instalezi diverse protecții pentru colțurile de mobilier și benzi de protecție pentru mobilier care sunt ideale pentru siguranța copilului tău. La Car-Boy vei găsi produse realizate din materiale de calitate superioară care sunt pregătite pentru protejarea micuțului tău.
Așadar, acestea sunt etapele de pregătire ale mersului la bebeluși pe care trebuie să le observi. Nu uita că micuțul tău va fi pregătit să meargă atunci când are un bun echilibru și poate să stea în picioare pentru o perioadă mai mare de timp. În continuare, vei putea descoperi prin ce modalități îl poți ajuta pe prichindelul tău să meargă.
3. Primii pași ai copilului - prin ce modalități îi putem ajuta pe copii să meargă?
Fiecare copil este unic și are ritmul său de dezvoltare și de deprindere a abilităților motorii. Totuși, îl poți ajuta și tu să își dezvolte mai ușor și mai rapid aceast abilitate. Iată cum îl poți ajuta să învețe să meargă:- Pentru menținerea echilibrului, îl poți ține de mâini pe puiul tău. În acest timp, va putea să stea în picioare și va avea posibilitatea să exerseze mersul, făcând câțiva pași. Îți recomandăm să faci acest lucru atunci când micuțul tău și-a dezvoltat complet abilitățile motorii și forța musculară.
- În timp ce te joci cu copilul tău, îl poți încuraja să facă câțiva pași, apoi îl poți felicita pentru reușitele sale. Acest lucru îl va motiva foarte mult și va fi foarte dornic să învețe să meargă cât mai curând.
Pregătește pentru copilul tău un spațiu sigur pentru joacă și de mers. De asemenea, încearcă să-l plimbi din ce în ce mai puțin cu ajutorul căruciorului.
- În felul acesta, va începe să învețe să meargă, atunci când va împlini vârsta potrivită.
- Asigură-i micuțului tău diverse articole și jucării care conțin o bară de susținere. Va trebui să-l supraveghezi atunci când folosește astfel de produse, pentru a evita diverse situații neplăcute. De asemenea poti utiliza un ham de sustinere pentru copii pe care il poate folosi si ca o jucarie.
Cu ajutorul acestor modalități, vei putea să-l ajuți pe micuțul tău să învețe să facă primii săi pași. Va trebui să-l supraveghezi cu mare atenție și să observi care sunt cele mai potrivite modalități pentru el. De asemenea, îți recomandăm să aplici astfel de metode atunci când copilul tău îți arată că este pregătit să înceapă să meargă.
Descoperă ce pericole pot apărea în locuință, atunci când copilul tău începe să meargă și cum îl poți proteja de eventualele accidentări:
4. Ce pericole pot apărea în locuință atunci când copiii încep să meargă și cum îi protejăm de eventualele accidentări?
Copilul tău a început să meargă și își dorește să descopere, din ce în ce mai mult, mediul înconjurător? Este absolut normal să se întâmple acest lucru. Cu toate acestea, pot să apară nenumărate pericole în locuință atunci când începe să meargă. De aceea, îți recomandăm să verifici toate locurile din casă care pot fi nesigure pentru copilul tău.Descoperă ce pericole pot apărea în locuință, atunci când copilul tău începe să meargă și cum îl poți proteja de eventualele accidentări:
- Asigură-te că micuțul tău nu va ajunge la ferestrele, sertarele și ușile locuinței, pentru că nu sunt sigure pentru el. Pentru că el va încerca să exploreze și aceste zone ale locuinței, poți opta pentru instalarea unor blocatoare pentru ferestre, sertare și opritoare pentru uși realizate din materiale de foarte bună calitate, care vor garanta siguranța copilului tău.
- Micuțul tău va începe să facă mai mulți pași și în camera sa. Așadar, panourile de pereți pentru protecția copilului tău, reprezintă o soluție ideală dacă vrei să-i oferi o siguranță sporită.
- Locuința va fi un spațiu mai sigur atunci când copilul tău începe să meargă și să descopere lucrurile din jurul său dacă instalezi sistemele de siguranță pentru copii de la Car-Boy, potrivite pentru el. De asemenea, bebe va putea să meargă în siguranță dacă vei alege benzile antialunecare și antiderapare perfecte pentru un interior sigur.
- Așadar, suntem alături de tine și de micuțul tău și venim în întâmpinarea ta cu cele mai potrivite soluții, atunci când vine vorba de siguranță și protecție. De asemenea, îți punem la dispoziție produse de siguranță ce au dimensiuni variate care se vor potrivi cu piesele tale de mobilier. În magazinul nostru online vei putea descoperi o gamă largă de produse realizate din materiale calitative, pregătite pentru nevoile tale și ale copilului tău. Alege să-i oferi copilului tău siguranța de care are nevoie, atunci când este pregătit să facă primii săi pași!