Jocuri educative - beneficii si idei de jocuri pentru copii

Jocuri educative - beneficii si idei de jocuri pentru copii
La suprafață, jucăriile educaționale pot să nu sune la fel de captivante ca alte jucării de top de pe piață, dar dedesubt există o mulțime de beneficii ale jucăriilor educaționale. Unele jucării care sunt clasificate ca fiind educative chiar apar ca jucării de zi cu zi pe care copiii le iubesc, cum ar fi cărucioarele de jucărie și păpușile.
Jocuri educative pentru copii - ce sunt?
Jucăriile educaționale nu înseamnă neapărat jucării care se limitează la predarea copiilor ceva curricular, cum ar fi alfabetizarea sau calculul. În schimb, jucăriile educaționale sunt definite ca jucării care sunt concepute pentru a stimula mintea unui copil pentru a-și avansa învățarea.
Jucăriile educaționale vor îmbunătăți de obicei învățarea copilului prin dezvoltarea logicii și a abilităților de rezolvare a problemelor, încurajând abilitățile de comunicare, perfecționând abilitățile motorii și hrănindu-și creativitatea.
Jucăriile cu care se joacă copiii vor avea un impact important asupra vieții lor, iar jucăriile educative ajută la dotarea copiilor cu abilități esențiale de la început.
Care sunt unele dintre abilitățile dobândite în jocul cu jucăriile educaționale?
Abilități senzoriale - Timpul de joacă este cel mai bun moment pentru a-ți ajuta copilul să-și dezvolte simțurile, cum ar fi auzul, vederea și atingerea. De la telefoanele mobile pentru pătuțuri până la jucăriile interactive cu sunete, aceste jucării oferă bebelușilor senzații tactile care sunt stimulative din toate unghiurile.
Abilități motorii - Dezvoltarea abilităților motorii fine este esențială pentru bebeluși, copii mici și copiii mai mari, pe măsură ce cresc pentru a învăța despre lumea din jurul lor. Abilitățile motorii precum mersul, târârile, apucarea, echilibrarea și altele sunt esențiale pentru îmbunătățirea forței fizice și a dezvoltării mișcării unui mic.
Abilități lingvistice - Ajutați la dezvoltarea și dezvoltarea abilităților de comunicare ale copilului dvs. cu jucării care promovează dezvoltarea limbajului. Jucăriile care predau alfabetul și pronunția cuvintelor îi ajută pe copii mici să descopere mai multe cuvinte zi de zi.
Abilități de rezolvare a problemelor - Acest set de abilități este important pe măsură ce cei mici cresc și explorează lumea din jurul lor. Jucăriile care vizează rezolvarea problemelor îi învață pe copii cum să-și dea seama ce este în neregulă atunci când ceva nu funcționează. Le-ar deschide mințile tinere să exploreze și să învețe diferite posibilități.
Creativitate și abilități de imaginație - Indiferent dacă le place să facă lucruri sau doar doresc să se implice în acțiunea de a descoperi ceva nou pentru ei înșiși, jucăriile care promovează gândirea creativă și jocul imaginativ ajută la extinderea imaginației copilului tău.



Le crește IQ-ul
Jucăriile educaționale sunt menite să ajute copilul să-și îmbunătățească alfabetizarea, memorarea și abilitățile motorii. Copilul tău poate obține un nivel de IQ mai ridicat odată ce își dezvoltă aceste abilități. Și, deoarece jucăriile sunt distractive de jucat, pot avea suficient timp pentru a le învăța și a le păstra.
Dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor
Ai observat vreodată copilul tău concentrându-se pe un puzzle și știind cum să-l completeze? Acesta este un alt beneficiu important al jucăriilor de dezvoltare - capacitatea sa de a provoca mintea unui copil. Jucăriile precum puzzle-urile din lemn îi încurajează pe copii să gândească în timp ce urmează un proces pas cu pas.
Mai jos am subliniat cele mai bune beneficii ale jucăriilor educaționale și am enumerat cele mai bune jucării educaționale pe care trebuie să le cumpărați pentru a ajuta la obținerea beneficiului.
1. Dezvoltarea abilităților motorii
Abilitățile motorii se referă la acțiunile și mișcările mușchilor din corp. Copiii își dezvoltă în mod natural abilitățile motorii atunci când se joacă, cum ar fi atunci când aleargă sau ridică lucruri.
De asemenea, abilitățile lor motorii vor beneficia foarte mult de pe urma jucăriilor educaționale, deoarece multe necesită o manipulare atentă sau precisă pentru a fi utilizate în mod corespunzător. Pe măsură ce copilul dumneavoastră folosește jucării educaționale pentru o perioadă îndelungată, coordonarea lui mână-ochi se va îmbunătăți și va lua decizii mai deliberate, creative și logice.
Joc educativ - nu numai că ajută la dezvoltarea mai rapidă a abilităților motorii, ele pot, de asemenea, să îmbunătățească diferite grupuri de abilități motorii, cum ar fi abilitățile motorii fine, care se referă la grupurile de mușchi mici din mâini, degete și degete mari.
Vestea minunată este că există o varietate de jucării educaționale care pot ajuta la dezvoltarea abilităților motorii ale unui copil. Jucăriile care încurajează coordonarea ochi-mână, cum ar fi sortatoarele de forme sau mărgele de filet, toate pot ajuta la întărirea diferitelor grupe musculare necesare pentru a beneficia de abilitățile motorii ale copiilor.
Oricine poate recunoaște: construirea, desenarea sau, în alt mod, să faci ceva singur este o experiență plină de satisfacții. Acest lucru este dublu pentru copiii mici care sunt expuși pentru prima dată la jucării educaționale, cum ar fi blocurile de construcție. Dă-le copiilor tăi frâu liber despre cum să se joace cu jucăriile și ce să construiască este o experiență emoționantă pentru ei. 
Dacă decid să construiască o mașină, o barcă sau o casă, lăsați-le. Încurajează-le tendințele creative și oferă-le un sentiment de realizare, care îi va ajuta să țintească și mai mult data viitoare când joacă.
Cele mai bune jucării de cumpărat pentru a beneficia de dezvoltarea abilităților motorii:
 

2. Inițiați rezolvarea problemelor
Rezolvarea problemelor este o abilitate pe care o învățăm în copilărie și o purtăm cu noi de-a lungul vieții. Ca adulți, vom întâmpina probleme la locul de muncă sau acasă și vom apela la abilitățile noastre înrădăcinate de rezolvare a problemelor pentru a le rezolva și a găsi o soluție.
Pe măsură ce rezolvarea problemelor începe în copilărie, este o abilitate importantă de încurajat și de cultivat aproape imediat. Copiii care pot rezolva singuri problemele vor deveni mai independenți, încrezători și mai fericiți.
Utilizarea jucăriilor educaționale este o modalitate de a angaja logica necesară pentru a începe să inițiezi rezolvarea independentă a problemelor. Jucăriile precum trusele de construcție magnetice și jocurile puzzle îi vor încuraja pe copii să gândească creativ - o abilitate cheie de viață la care se vor retrage mereu.
Cele mai bune jucării de cumpărat pentru a beneficia de rezolvarea problemelor:  
3. Ajutați copiii să creeze o legătură cu părinții și prietenii prin interactiune sociala
Copiii se pot juca în grupuri și pot folosi jucării educaționale pentru a se lega, a dezvolta abilități de comunicare și a învăța cum să lucreze în echipă. Blocurile de construcție sunt utile în acest scenariu, deoarece copiii pot coopera și pot planifica construirea unui castel, un parc sau o cafenea cu prietenii. 
În calitate de părinte sau de profesor, puteți, de asemenea, să vă jucați cu jucăriile educaționale, pentru a vă îndemna copiii să le folosească așa cum este prevăzut. Aveți grijă să nu depășiți totuși și permiteți copiilor voștri ultimul cuvânt atunci când vine vorba de deciziile legate de sesiunea de joacă.
În timp ce lumea digitală de astăzi are cu siguranță unele avantaje, are și unele negative consecințe din cauza expunerii copiilor la ecrane. În zilele noastre, odată cu creșterea tabletelor, a smartphone-urilor și a metodelor digitale de învățare, devine din ce în ce mai ușor pentru copii să interacționeze doar digital și să nu dezvolte abilități de interacțiune socială.
Din fericire, există o serie de jucării educaționale care încurajează jocul și interacțiunea cu alți copii, astfel încât copiii să învețe cum să-și facă prieteni, să țină conversații și să experimenteze relații și interacțiuni pozitive.
Jucăriile educaționale care promovează interacțiunea socială ajută, de obicei, munca în echipă, comunicarea, compromisul și răbdarea, dezvoltând în același timp încrederea și stima. Cele mai bune jucării pentru a face acest lucru sunt, desigur, jucăriile interactive de echipă, cum ar fi costume de îmbrăcare, arte și meșteșuguri și păpuși cu degete. Aceste tipuri de jucării încurajează, de asemenea, creativitatea și împărtășirea de idei, ceea ce le permite copiilor să vorbească cu o mare varietate de persoane diferite cu încredere.
Cele mai bune jucării de cumpărat pentru a beneficia de interacțiunea socială:
4. Dezvoltați coordonarea mână-ochi
Coordonarea mână-ochi este una dintre cele mai fundamentale abilități de dezvoltare pentru copii.
Coordonarea ochi-mână îi învață pe copii cum să-și folosească ochii pentru a urmări și sincroniza mișcarea mâinilor, ceea ce devine esențial pentru activități precum desenul, scrisul sau cititul.
Jucăriile educaționale pentru a ajuta copiii cu dezvoltarea coordonării ochi-mână includ jucării de stivuire, cum ar fi blocuri de construcție, deoarece coordonează mișcarea ochilor și a mâinilor pentru a putea stivui articolele. Puzzle-urile și mingile sunt, de asemenea, jucării grozave pentru coordonarea ochilor mâinii.
Cele mai bune jucării de cumpărat pentru a beneficia de coordonarea mână-ochi:
  • Jocuri puzzle precum - Puzzle 3d lemn copii, 46 piese, Goki
  • Truse de construcție, cum ar fi Trusa de scule copii, cu 27 de accesorii, Black & Decker
  • Mingi gonflabile sau mingi de sport, cum ar fi mingi de fotbal moi sau mingi de baschet
 

5. Jocuri de copii - Încurajează gândirea creativă
Gândirea creativă are loc prin cele mai bune tipuri de joc: cel mai dezordonat! Decuparea, lucrarea manuală, desenul, simularea, modelarea, pictura și lipirea sunt toate exemple de joc care pot hrăni creativitatea și pot îmbunătăți gândirea creativă.
Cel mai recent, gândirea creativă a devenit o abilitate foarte căutată în rândul angajatorilor, deoarece gândirea creativ poate modela deciziile de afaceri - atât mari cât și mici - care pot avea un impact pozitiv asupra succesului unei afaceri.
Înainte de a deveni adulți prea devreme, gândirea creativă îi ajută pe copii să-și susțină abilitățile de rezolvare a problemelor și le permite să se concentreze pentru perioade mai lungi de timp.
Jucăriile educaționale disponibile pentru a-i ajuta pe copii să dezvolte dragostea pentru creativitate includ cărți de colorat și autocolante, meșteșuguri, cum ar fi playdough și pictura și Lego și Duplo.
Cele mai bune jucării de cumpărat pentru a beneficia de gândirea creativă:
6. Abilități avansate de comunicare
Comunicarea unui copil începe în momentul în care își scoate primul plâns. De acolo se dezvoltă într-o parte fundamentală a vieții oricui.
Faptul că comunicarea este atât de importantă este motivul pentru care copiii ar trebui încurajați să-și progreseze abilitățile de comunicare cât mai devreme posibil, astfel încât să învețe cum să se exprime cu încredere și clar.
Deși copiii învață în principal cum să comunice ascultându-și părinții și profesorii și copiendu-le cuvintele sau prin lectură, jucăriile educaționale pot sprijini, de asemenea, progresul comunicării.
Jucăriile, cum ar fi jucăriile de numărare sau secvențiere, cărțile pentru primii ani și chiar și marionetele cu degete încurajează și promovează abilitățile de comunicare.

Cele mai bune jucării de cumpărat pentru a beneficia de abilitățile de comunicare: Jocuri interactive - Ce jucării ar trebui să-i oferi copilului tău în funcție de vârsta lui?
Copiii pot începe să beneficieze de beneficiile jucăriilor educaționale încă de la vârsta de o lună. Aceste jucării educaționale îl vor învăța în cele din urmă pe copilul tău despre împărtășire, își vor dezvolta abilitățile motorii fine și grosiere și îi vor spori imaginația și creativitatea.
Cu toate acestea, jucăriile variază în funcție de vârsta copilului. Pentru a ști ce jucării ar trebui să-i oferi copilului tău, iată un ghid cu cele mai bune jucării pentru dezvoltarea bebelușului pe care le poți oferi în funcție de grupa de vârstă a copilului tău.
Jocuri Bebeluși (1-12 luni)
Știi de ce bebelușul tău este atras de un zornăitori colorat? Pentru că la această vârstă, jocul senzorial este important. Culorile sale vibrante și sunetul pe care îl produce îi dezvoltă și îmbunătățesc simțurile.
Fiecare formă, culoare, textură și sunet reprezintă o nouă experiență de învățare pentru copilul tău. Îi poți oferi jucării care îi pot ajuta să-i stimuleze simțurile.
Jucăriile care scot un sunet ca niște zdrănitoare sunt preferatele sugarilor. Și jucăriile cu culori contrastante ajută la îmbunătățirea vederii bebelușului. Câteva jucării care sunt potrivite pentru primul an al copilului tău sunt:
Jocuri copii mici (12-36 luni)
Pe măsură ce copilul dumneavoastră se îndreaptă spre primul său an, el sau ea va deveni mai activ. Acesta este și momentul în care îți vei găsi copilul mai curios în legătură cu tot ce îl înconjoară. Nu vă faceți griji, călătoriile și căderile sunt normale la această vârstă. Puteți introduce jucării care îi vor ajuta să se dezvolte și să-și îmbunătățească echilibrul și coordonarea.
Câteva jucării de învățare pe care le poți oferi copilului tău odată ce acesta împlinește 1-3 ani sunt:
  • Împingeți mașinile
  • Inele senzoriale - Inel senzorial pentru bebelusi, model piramida colorata, cu bile de lemn, Goki
  • Sortatoare de forme
  • Blocuri Lego
  • Cărți tematice
  • Jucării tematice
Jocuri preșcolari (3 ani +)
Acesta este momentul în care copilul dumneavoastră începe să învețe mai multe despre numere, litere și limbă. În acest moment, s-ar putea să îl pregătești pentru școală. Și există atât de multe jucării de învățare disponibile care vă pot ajuta să introduceți școala.
Îți poți oferi copilului tău câteva jucării pentru preșcolar, cum ar fi: Copiii se joacă foarte mult și pot învăța atât de multe lucruri din asta. Dar poți oricând să faci învățarea plăcută, astfel încât ei să se poată dezvolta în timp ce se distrează. Încorporează jucăriile educaționale în timpul de joacă al copilului tău, astfel încât să se poată bucura și să învețe în același timp.
Jocuri copii - Căutați cele mai bune jucării educaționale?
Nu căutați mai departe decât aici la Car-Boy Kidland. Suntem mândri furnizori de jucării si ne mândrim să oferim jocuri care vor emoționa și educa fiecare copil. 
 
Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!