Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Sfaturi de siguranta pentru produsele destinate bebelusilor
De |

Sfaturi de siguranta pentru produsele destinate bebelusilor

Alegeti produse sigure pentru etapa de varsta a bebelusului!

 
sisteme de siguranta copii
 
Sfaturi de siguranță pentru echipamentele pentru bebeluși

Păstrarea copilului în siguranță odată ce îl aduci acasă de la spital este prioritatea Dvs principală. Alegerea celor mai sigure produse pentru unelte pentru bebeluși este un prim pas important. Aceste articole includ de obicei:

Alegeți întotdeauna produse care îndeplinesc standardele Comisiei Europene pentru siguranța produselor de consum.

Siguranta copiilor - sfaturi

Patut si saltea:  Achizitionarea unui nou patut si saltea este cea mai buna optiune. Dacă cumpărați un pătuț folosit, căutați unul care este robust și nu are balustrade reglabile care vă pot prinde și sufoca bebelușul. Pătuțul trebuie să fie construit din material durabil, iar distanta dintre barele laterale nu trebuie sa fie mai mare de 6 centimetri, pentru a preveni căderea bebelușului sau să-și prindă capul între șipci.

Alegeți o saltea fermă care se potrivește perfect în pătuț pentru a evita golurile. Saltelele moi pot juca un rol în sindromul morții subite a sugarului (SIDS). SIDS este motivul brusc și inexplicabil pentru care un copil sub vârsta de 1 an moare în somn.

Asigurați-vă că salteaua se potrivește perfect - dacă puteți pune două degete între saltea și partea laterală a pătuțului, capul bebelușului s-ar putea bloca acolo. O protectie pentru patut poate fi folosită pentru a umple spațiul dintre saltea și scândurile de capăt.

Nu împărțiți niciodată patul cu copilul dumneavoastră, deoarece acesta crește riscul de moarte prin sufocare. Până la vârsta de 3 ani, copilul dumneavoastră ar trebui mutat într-un patut.

Toate balamalele și șuruburile ar trebui să fie bine fixate și la îndemână și ar trebui să existe zăvoare de siguranță sigure pe partea de sus, care să nu poată fi declanșate, nici de copilul dvs., nici de orice copil mai mare curioși care ar putea avea acces la patut.

Nu folosi perne moi sau pături care se pot strânge ușor; până când bebelușii își pot ridica capul sus pentru perioade lungi de timp singuri, sufocarea atunci când stau întinși cu fața în jos în materiale moi este o posibilitate.

Scaun auto:  Legea cere șoferilor să plaseze un copil într-un scaun auto conceput pentru vârsta, greutatea și înălțimea copilului. Aceste cerințe pot varia în funcție de tara și includ:

Scaunele de maşină pentru copii se aleg în funcţie de greutatea şi înălţimea copilului. Ca regulă generală, bebeluşii se transportă în scaune care se fixează cu spatele la direcţia de mers a maşinii.  Organizaţia britanică RoSPA recomandă ca părinţii să folosească un astfel de scaun până când copilul cântăreşte cel puţin 9 kg şi poate sta în picioare fără ajutor cel puţin 30 de minute.

Doar după ce copilul depăşeşte aceste limite, părinţii îi pot schimba scaunul cu unul care se fixează cu faţa la direcţia de mers a maşinii.

Pe piaţă există trei tipuri de scaune auto pentru copii: scaune care se fixează cu spatele la direcţia de mers (pentru copii de până la 13 kg sau 12-15 luni), scaune care se fixează cu faţa la direcţia de mers (pentru copii cu greutatea cuprinsă între 9-18 kg sau până la vârsta de patru ani) şi scaune înălţătoare (pentru copii cu greutatea cuprinsă între 15-36 kg sau cu vârste cuprinse între cinci şi 12 ani).

Cu centură sau ISOFIX?

Există două sisteme de prindere pentru scaunele de maşină pentru copii – ISOFIX şi cu centură (sau, în termeni oficiali, ECE R44.03/ECE R44.04). Scaunele care folosesc sistemul de prindere ISOFIX (International Standards Organisation FIX) sunt mai sigure decât cele cu prindere prin centură fiindcă se fixează strâns şi nu permit mişcarea scaunului odată ce a fost montat.

Scaunele cu ISOFIX trebuie folosite într-o maşină care are în dotare puncte de prindere ISOFIX, dar ar trebuie să fie destul de uşor să găseşti o maşină cu aşa ceva, fiindcă aproape toate maşinile noi şi majoritatea maşinilor la mâna a doua sunt dotate cu ISOFIX.

In prezent tot mai multi copii petrec mult timp in trafic, in masina, alaturi de parintii lor.

Asigurati-va ca le oferiti cat mai multe protectii auto precum accesorii de scaun auto, accesorii scoici auto, organizatoare pentru biberoane si jucarii, oglinzi de siguranta a bebelusilor.

Scaunul pentru copii in masina - cum se monteaza?

Scaunele pentru copii pot fi montate atât pe scaunul din dreapta-faţă, cât şi pe bancheta din spate. Chiar şi aşa, recomandarea celor de la EuroNCAP este ca scaunele pentru copii să fie montate doar pe bancheta din spate, fiindcă oferă mai multă siguranţă pentru cei mici.

De asemenea, dacă un scaun de copil cu spatele către sensul de mers e montat pe scaunul din dreapta-faţă, airbagul pentru pasagerul din dreapta trebuie dezactivat. La cele mai multe maşini, airbagul pasagerului poate fi dezactivat prin intermediul unui butuc acţionat cu cheia de contact. Dacă airbagul pasagerului nu poate fi dezactivat, atunci scaunul copilului trebuie montat neapărat pe bancheta din spate.

Citiți recenziile scaunelor auto înainte de a le cumpăra.

Carucioare:  Un carucior este esential atunci cand iesiti din casa.

Asigurați-vă că are un ham bun: fixați-l ferm pentru a împiedica copilul să cadă sau să iasă afară.

Pliați un cărucior de câteva ori și ridicați-l în poziția pliată pentru a vedea dacă se va potrivi sau nu cu ușurință în portbagajul mașinii dvs.

Asigurați-vă că mecanismul care menține deschis un scaun înalt pliabil sau cărucior este bine blocat atunci când este utilizat.

Asigurați-vă că toate suprafețele sunt netede și netoxice și că toate balamalele, zăvoarele și alte caracteristici sunt în stare bună de funcționare și inaccesibile pentru mâinile și degetele copilului dumneavoastră.

Asigurați-vă că un cărucior are roți solide; roțile din spate ar trebui să vină cu amortizoare.

Accesoriile pentru carucioarele de copii sunt esentiale pentru protectia copiilor.

Cada de baie pentru bebeluși:  cea mai bună este o cadă din plastic robust, care vă susține în siguranță copilul. Un design înclinat vă ajută să vă imbaiati nou-născutul atunci când nu se poate așeza singur. Materialul antiderapant la exterior îl împiedică să alunece.

Căzile cu perne din spumă sunt periculoase deoarece bebelușul tău ar putea rupe bucăți și le poate înghiți.

Țineți întotdeauna o mână pe copilul dumneavoastră în timp ce acesta este în apă.

Atingeți întotdeauna apa pentru a verifica temperatura înainte de a vă pune copilul în cadă. Apa prea fierbinte poate arde bebelușii.

Goliți întotdeauna cada și întoarceți-o cu susul în jos când nu este folosită.

Nu lăsați niciodată copilul nesupravegheat la ora băii.

Porțile pentru copii :  Porțile pentru copii vă protejează copilul de căderile pe scări, într-o piscină sau de intrarea într-o cameră nesigură, cum ar fi o bucătărie, o baie, un garaj, o spălătorie sau un subsol.

Utilizați o poartă cu șuruburi și suporturi care se fixează bine pe perete. Nu folosiți porțile în formă de romb, în ​​stil acordeon. Copilul dumneavoastră poate fi grav rănit dacă rămâne blocat între aceste pliuri.

Porțile montate sub presiune și de sine stătătoare pot fi folosite în ușile dintre camere sau la partea de jos a scărilor. 

Nu trebuie să existe mai mult de 2,5 până la 5 centimetri între podea și partea de jos a porții pentru a împiedica un copil să alunece dedesubt.

Lamelele sau tijele verticale rigide nu trebuie să fie la mai mult 6 centimetri intre ele, astfel încât capul copilului să nu fie prins între șipci.

Verificați dacă există margini ascuțite și bucăți care ar putea tăia sau răni mâinile unui copil mic. Dacă poarta este din lemn, verificați dacă nu există așchii.

Poarta nu trebuie să fie mai mică de trei sferturi din înălțimea copilului.

Marsupiu pentru bebelusi:  Aceste produse vă mențin copilul în siguranță, în timp ce vă eliberează să faceți cumpărături sau să țineți de mână alt copil.

Marsupiul trebuie să aibă curele care să împiedice copilul să cadă sau să se târască afară. Căutați un suport pentru cap ferm, căptușit. Găsiți unul care să se potrivească mărimii și greutății bebelușului și asigurați-vă că marsupiul este suficient de adânc pentru a susține spatele și că deschiderile pentru picioare sunt suficient de mici pentru a preveni alunecarea copilului.

Nu utilizați niciodată un marsupiu înainte ca bebelușul dumneavoastră să aibă vârsta de 4 până la 5 luni și nu îl utilizați ca scaun pentru bebeluși. Se poate răsturna foarte usor.

Dacă trebuie să vă aplecați, îndoiți-vă din genunchi mai degrabă decât din talie pentru a preveni căderea bebelușului din marsupiu.

Verificați periodic suportul pentru a căuta elemente de fixare slăbite sau cusături rupte.

Tarcuri și curți de joacă:  un tarc oferă un loc sigur pentru a vă pune copilul sau copilul mic atunci când un pătuț nu este disponibil. Căutați locuri de joacă sau curți de joacă cu părți laterale respirabile, din nailon, în loc de plasă de sfoară.

Dacă țarcul are laturi din plasă, găurile din plasă nu trebuie să fie mai mari de 0,6 centimetri pentru a împiedica prinderea degetelor mici și a nasturii mici de pe haine. Plasa ar trebui să fie atașată în siguranță și verificată în mod regulat pentru rupturi și rupturi.

Dacă țarcul este din lemn, spațiile pentru șipci nu trebuie să aibă o lățime mai mare de 5 centimetri.

Asigurați-vă că locul de joacă are balamale și suporturi bine protejate.

Tarcul nu trebuie amplasat lângă ferestre. Snururile de pe draperii și jaluzele pot sugruma copilul.

Jucării:  alegeți jucării concepute pentru vârsta și nivelul de abilități ale copilului dumneavoastră. Jucăriile, atat cele noi cat și cele vechi pot prezenta pericole de sufocare. Instrucțiunile de pe ambalaj ar trebui să ofere instrucțiuni despre vârstă și siguranță, cum ar fi potențialul de sufocare și otrăvire.

Asigurați-vă că locatiile bateriilor se închid bine pentru a preveni copilul să-și bage bateriile în gură, ceea ce poate fi un pericol de sufocare și otravă.

Evitați bilele, monedele, mingile și jocurile cu bile care au un diametru de 4 centimetri sau mai puțin, deoarece acestea se pot bloca în gât deasupra traheei și pot provoca probleme cu respirația.

Nu oferiți niciodată baloane copiilor mai mici de 8 ani, nesupravegheati - se poate sufoca prin inhalare.

Verificați pentru a vă asigura că toate materialele și vopselele utilizate în producția oricărui articol sunt sigure (nu sticlă sau plastic fragil) și etichetate netoxice.

Jucăriile umplute trebuie să fie etichetate „neinflamabile”, „rezistente la flacără” sau „ignifuge”, precum și „lavabile”.

Păstrați jucăriile fraților mai mari la departe de sugari.

Sfaturi pentru părinții care vor să cumpere haine pentru nou-născut

Pentru a fi siguri că fac cele mai bune alegeri, părinții trebuie să țină cont de următoarele lucruri înainte de a merge la cumpărături:

Din garderoba unui bebeluș nu ar trebui să lipsească body-urile, pijamalele, seturile de haine pentru ieșit afară, ciorăpeii, botoșeii, mănușile, bluzițele și căciulițele.

Hainele pentru copiii mici trebuie să fie lărguțe, practice și să fie confecționate din țesături naturale. Părinții trebuie să verifice dacă nasturii sunt cusuți bine, pentru că nasturii slabi pot ajunge în gurița bebelușului. Știm cu toții că cei mici au tendința de a băga în guriță tot ceea ce prind.

Este de preferat ca părinții să opteze pentru haine care pot fi purtate o perioadă mai lungă și care au piese detașabile. Hainele de marcă sunt de asemenea, potrivite pentru copii deoarece acestea au un aspect estetic minunat, sunt confecționate din materiale calitative și sunt foarte confortabile.

Hainele cu croială strânsă, fie în jurul brațelor, fie în jurul gâtului ar trebui evitate. La fel și hainele cu cordoane pentru că nu sunt deloc confortabile și sigure pentru copiii mici.

Pielea bebelușului este foarte sensibilă, de aceea experții recomandă ca aceștia să poarte, în special, haine din bumbac. Înainte de a îmbrăca copilul într-o haină nouă, taiati eticheta din interior, pentru că l-ar putea irita.

Cele mai multe body-uri și pijamale pentru copii au capse în partea inferioară pentru a permite schimbarea rapidă a scutecului. Dacă veti alege să îmbracati copilul în astfel de hăinuțe, va veti ușura munca, pentru că va fi mult mai ușor să-i schimbati scutecul.

Hainele copiilor mici nu trebuie spălate la un loc cu hainele adulților. În plus, la spălarea acestora se folosește un detergent special pentru bebeluși, fără miros puternic.

 

Am explicat cum să faceti achiziții inteligente și sigure pentru multe dintre articolele pe care le veti cumpăra de obicei pentru copilul Dvs. Acum mergeti și bucurati-va de ele.

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

SURSE

Kidshealth
HowStuffWorks
Promotor
Agerpress

Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2023 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.