Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Protectii Copii
  4. Jocuri pentru copii în casă – Cum îmbini distracția cu siguranța pentru cei mici?
De | | Protectii Copii

Jocuri pentru copii în casă – Cum îmbini distracția cu siguranța pentru cei mici?

Dacă vrei să-ți scoți copilul din monotonia unei vieți predominant on-line, joacă-te cu el. Arată-i jocurile distractive pe care le jucai la vârsta lui atunci când era nevoie să stai în casă și, cine știe, s-ar putea să-ți placă.

Cuprins:1. Jocuri pentru copii în casă – activități pe care le puteți face în funcție de vârsta celui mic1.1. Pentru bebeluș1.2. Pentru preșcolari1.3. Pentru școlari2. Jocuri cu copii în casă – ce măsuri de siguranță poți lua?

jocuri copii

Copiii au nevoie de mișcare și de stimulare intelectuală de la vârste fragede, iar cea mai frumoasă activitate care să le îmbine pe amândouă este joaca. Dacă de multe ori, acestea se pot realiza afară, sunt foarte multe situațiile în care trebuie să se desfășoare și în casă. Vremea rece, timpul liber în care cei mici nu sunt la creșă, grădiniță sau școală, precum și vacanțele sunt perioade în care puiul de om trebuie să aibă ceva de făcut și înăuntrul căminului. Din fericire, există foarte multe variante distractive prin care aceștia își pot ocupa timpul cu jocuri frumoase și educative. De aceea, trebuie asigurat și un spațiu sigur pentru desfășurarea lor.

Atunci când un copil este mic, măsurile de protecție parcă nu sunt niciodată suficiente, însă acum ai la dispoziție foarte multe articole cu ajutorul cărora să îl știi în siguranță, astfel încât să se poată juca sub supravegherea ta sau împreună cu tine ori de câte ori doriți. Mai jos, poți descoperi atât idei de activități, cât și felul în care acestea pot fi realizate în cele mai bune și sigure condiții.

1. Jocuri pentru copii în casă – activități pe care le puteți face în funcție de vârsta celui mic

 

jocuri copii

Copiii sunt o adevărată binecuvântare, mai ales atunci când sunt mici și vă puteți distra împreună. Jocurile sunt o parte foarte importantă din procesul de învățare, de înțelegere și adaptare la viață, multe dintre ele desfășurându-se afară, unde cei mici pot interacționa și cu mediul înconjurător. Totuși, aceștia nu se pot juca doar în exterior, multe activități putând să fie adaptate sau realizate și în casă.

Jocurile pentru copii se pot alege sau desfășura după mai multe criterii, dintre care cele mai importante sunt:

Jocurile pentru copii din casă sunt importante și din punct de vedere social, ei trebuind să învețe să se joace și singuri și să descopere lumea prin propriile experiențe. Deși în interior spațiul este limitat, există o mulțime de activități pe care cei mici le pot face într-un mod distractiv și educativ. Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare în acest caz este siguranța celor care încep să descopere lumea.

1.1. Jocuri distractive în casă pentru bebeluș

joaca copii

Jocurile în casă pot fi folosite chiar de la 6 luni, acesta fiind momentul în care bebelușii pot fi inițiați în această lume magică, mai ales că există covorașe de activități și diferite jucării stimulative cu care ei își pot face de lucru. Până într-un an, poți sta liniștit la gândul că micuțul nu se deplasează prea mult.

Primul an de viață coincide și cu vârsta la care cel mic începe să meargă, astfel că pot fi introduse diverse jucării educative, precum și activități care să presupună mersul, aceasta fiind o perioadă foarte importantă în dezvoltarea unui copil, dar este, de obicei, și momentul în care începi să îți faci griji că s-ar putea lovi. Din fericire, există diverse dispozitive de protecție cu ajutorul cărora să poată explora în voie casa. În acest caz, te poți baza pe sistemele de siguranță pentru copii, care să le limiteze accesul la scări, și pe protecțiile pentru colțuri.

Această perioadă se întinde până la vârsta la care puiul tău începe creșa sau grădinița, însă atunci când vrei să fii precaut, le mai poți păstra o perioadă.

1.2. Jocuri distractive în casă pentru preșcolari

jocuri prescolari

Odată ce micuții sunt trecuți de 3 ani, poți începe să te gândești la jocuri cu copii de aceeași vârstă, chiar în casă. Copilașii vor începe să socializeze din ce în ce mai mult cu verișori, colegi de grădiniță, vecini sau prieteni de joacă, existând foarte multe activități distractive pe care le pot face împreună. Printre acestea se numără:

La această vârstă, sunt o mulțime de jocuri distractive în casă pentru copii în care aceștia se pot juca cu frații sau cu prietenii, colegii de grădiniță sau verișorii lor, dacă au. În aceste cazuri, măsurile de siguranță trebuie să fie sporite, mai ales că sunt șanse foarte mari să fie diferențe de ani între ei. Așadar, protecția tuturor trebuie realizată corespunzător.

Atunci când vine vorba despre copiii de grădiniță, un alt aspect important este și ca jocurile în casă să fie alese în așa fel încât să se încadreze în categoriile de vârstă ale acestora. Dintre toate, cele care presupun mișcarea se pliază atât pe acest criteriu, cât și pe nevoia lor distracție și descoperire a mediului înconjurător. Experimentele în bucătărie și cercetările cu jucării special create pentru astfel de activități sunt două dintre ideile pe care te poți baza pentru a-i ține ocupați, dar și pentru a-i supraveghea cât mai bine.

Un alt aspect important este că la vârste de până în 5 sau 6 ani, mulți copii nu sunt în totalitate conștienți de pericole, așadar, protecțiile pentru mobilă care să împiedice lovirea sunt foarte importante. Cu toate acestea, odată depășită perioada grădiniței, nivelul de energie crește și mai mult, iar cu el și tipurile de jocuri cu care vă puteți distra în casă.

1.3. Jocuri distractive în casă - pentru școlari

jocuri scolari

Jocurile pentru copii vor fi de cele mai multe ori adaptate nevoilor și curiozităților lor, pe măsură ce cresc. Deși atunci când devin școlari, preocupările acestora ar trebui să aibă legătură mai mult cu activitățile curriculare, joaca rămâne una dintre principalele modalități de a învăța.

Care sunt cele mai distractive jocuri cu copiii de încercat în casă? Mai jos sunt câteva exemple:

Dintre toți, copiii din ciclul primar sunt cei care se joacă cel mai mult, chiar dacă în principal afară. Seara sau atunci când vremea nu ajută, jocurile în casă le vor înlocui pe cele din curte sau din parc. Totuși, și în acest caz trebuie să menții anumite măsuri de protecție, iar raționamentul este următorul:

Nu trebuie să păstrezi toate elementele de protecție ca pentru un copil mic, însă este bine ca pe cele existente să le adaptezi vârstei acestora.

Pentru fiecare vârsta există o mulțime de jocuri de încercat în casă cu copiii, iar măsurile de protecție parcă nu sunt niciodată suficiente. Dar ce poți face concret? Ai destul de multe opțiuni, începând de la panourile decorative pentru pereți și până la protecțiile pentru colțuri, care pot fi puse la mai multe articole de mobilier.

 2. Jocuri cu copii în casă – ce măsuri de siguranță poți lua?

mama si copilul

Când vine vorba despre sănătatea, îngrijirea și integritatea fizică a copiilor pare că niciodată nu e de ajuns, mai ales când aceștia sunt mici și nu conștientizează pericolele de accidentare la care sunt supuși în timpul jocurilor prin casă. De aceea este bine să începi să te informezi și să începi să montezi diverse dispozitive de protecție, care să te ajute să îi știi în siguranță în momentele în care îți scapă din ochi chiar și pentru câteva secunde.

Una dintre cele mai importante măsuri de siguranță pe care le poți lua pentru atunci când ai un bebeluș, dar și pentru când mai crește este montarea protecțiilor de priză pentru copii. Acestea sunt foarte utile în primii ani de viață când cel mic se joacă în casă mai mult pe jos și are acces mult mai ușor la instalațiile electrice.

În funcție de vârstă, există și alte măsuri de protecție pe care le poți lua pentru jocurile în casă, printre care:

Printre elementele recomandate în crearea unui spațiu pentru jocuri în casă, benzile de protecție pentru mobilier și opritoarele pentru sertare și siguranțele pentru dulapuri sunt indicate atât pentru copiii mici, cât și pentru cei mai mari. Astfel, se pot evita diverse accidente.

O altă măsură pe care o poți lua pentru a te asigura că jocurile în casă pentru copii se desfășoară în deplină siguranță este alegerea elementelor de protecție corecte.

Cum alegi elementele de siguranță

jocuri copii

Din fericire, în ziua de azi există foarte multe elemente pe care le poți folosi atunci când ai copii pe care vrei să îi știi în siguranță. De la barierele de protecție pentru pat pentru bebeluși și până la scaunele auto pentru transport, ai la dispoziție o gamă variată de produse cu ajutorul cărora aceștia să fie feriți de accidente în cea mai mare parte a timpului. Dar cum alegi dispozitivele corecte? Iată câteva recomandări:

În alegerea dispozitivelor de siguranță, te poți inspira din protecțiile industriale pe care le vezi la locurile de joacă.

De la dormitor, până la livingul în care au loc cele mai multe jocuri pentru copii în casă sau bucătăria în care cel mai mare risc este cel arsurilor, toate încăperile ar trebui asigurate în mod corespunzător. Atenție sporită trebuie acordată și ferestrelor, nu doar camerelor.

Există foarte multe sisteme de protecție pentru copii prin care să poți preveni accidentarea acestora atunci când se joacă sau își manifestă curiozitatea față de ceea ce se întâmplă în casă, iar funcționarea acestora ține într-o mare măsură și de instalarea lor corectă. Așadar, este bine să ai în vedere și acest aspect.

 

În concluzie, sunt foarte multe jocuri pentru copii de făcut și în casă, nu doar afară, însă în acest caz asigurarea unui spațiu adecvat și sigur din punct de vedere al accidentelor este esențială. Din fericire, există foarte multe elemente și dispozitive pe care le poți folosi începând cu cele mai fragede vârste și până la cele la care se presupune că aceștia se pot feri singuri de căzături și lovituri sau ca sunt destul de îndemânatici încât să nu se pună singuri în pericol. Așadar, alege produsele potrivite și ajută-ți copiii să descopere lumea jucându-se în siguranță!

Surse foto: Pexels.com, Unsplash.com

 

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

Produse recomandate


Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2023 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.