Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Diverse
  4. Japonia – țara trotuarelor calde
De | | Diverse

Japonia – țara trotuarelor calde

Curiozități interesante despre Japonia

fuji japonia

zapada in japonia

În orașele din nordul Japoniei, unde iarnă ninge, una din căile de evacuare rapidă a zăpezii și evitarea blocajelor în drum este încălzirea trotuarelor și a caldaramurilor, pentru că apa rezultată să se scurgă rapid prin canalizări.

eoliene in japonia
Energie regenerabila

În acest scop, japonezii nu consumă însă energie din sistemul național, autoritățile locale sunt obligate să folosească resursele locale și îndeosebi sistemul eolian care poate oferi cantități importante de energie pe timp de iarnă, datorită creșterii intensității curenților de aer.

fuji in japonia
Muntele Fuji

Una din marile atracții turistice ale Japoniei, datorită vulcanului sau, muntele Fuji se află pe o proprietate privată. În altarul Shinto Hong Seng, se păstrează actul de donație prin care în anul 1609 sogunul local l-a donat templului, iar în 1974 Curtea Supremă a Japoniei a reconfirmat autenticitatea actului.

alfabet japonez
Limba japoneză

Limba japoneză are patru moduri de adresare: simplă conversație, stilul respectuos, politicos și cu stimă. În mod cuent, femeile se adresează aproape totdeauna folosind stilul respectuos, iar bărbații utilizează simplă conversație.

sosele in japonia
Metroul

Metroul din Tokio este cel mai complex din lume și tot aici se găsește cea mai complicată intersecție pentru pietoni, la care trebuie să cunoști bine regulile că să poți traversă. Altfel, rămâi netraversat.

constructii in japonia
Sisteme de incalzire individuale

În toată Japonia, nu există nicio rețea de termoficare că la noi. Fiecare locuința se încălzește pe cont propriu, iar livrarea energiei (cu gaze sau electrică) nu poate fi sistată pentru neplata în timpul iernii, oricât de mare ar fi restanța.

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2023 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.