Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Protectii Copii
  4. Arsurile la copii: Despre arsurile la copii, importanța acordării primului ajutor, tipurile de arsuri și măsuri în funcție de gravitatea acestora și cum protejăm copiii de sursele care pot provoca arsuri
De | | Protectii Copii

Arsurile la copii: Despre arsurile la copii, importanța acordării primului ajutor, tipurile de arsuri și măsuri în funcție de gravitatea acestora și cum protejăm copiii de sursele care pot provoca arsuri

Arsurile pot fi prevenite, dacă te asiguri că ai produsele de protecție de uz casnic potrivite.

 

arsurile la copii

Orice părinte își dorește să își protejeze copilul și să știe că se află în afara oricărui pericol. Însă, din nefericire, pot exista anumite situații neplăcute și neprevăzute, precum arsurile la copii. De aceea, este necesar să cunoști cât mai multe detalii legate de acest aspect, pentru a ști cum să acorzi primul ajutor în caz de arsuri. 

Arsurile la copii și bebeluși sunt de diferite tipuri și pentru fiecare există diverse măsuri utile, în funcție de gravitatea acestora. Arsurile minore se pot trata acasă și nu reprezintă un motiv de îngrijorare, în timp ce, pentru cele care sunt mai grave, este necesară îngrijirea medicală de specialitate. Cu ajutorul măsurilor de precauție oferite de produsele de la Car-Boy Kidland, locuința ta va deveni un loc mai sigur, astfel că, se pot preveni multe incidente, printre care și arsurile la bebeluși și copii. Așa că, sistemele de siguranță pentru copii, produsele de protecție de uz casnic și industrial pe care le furnizăm, sunt confecționate din materiale calitative, culori variate și dimensiuni adaptate atât necesităților tale, cât și ale micuțului tău, deoarece siguranța puiului tău este pe primul loc. 

De asemenea, în continuarea acestui articol, vei putea descoperi informații despre arsurile la copii, importanța acordării primului ajutor, tipurile de arsuri și măsuri în funcție de gravitatea acestora și cum protejăm copiii de sursele care pot provoca arsuri.

Cuprins:

  1. Arsuri la copii - Despre arsurile la copii și cauzele comune
  2. Primul ajutor în caz de arsuri - Despre tipurile de arsuri și măsuri în funcție de gravitatea acestora

2.1. Arsuri la bebeluși - Despre arsurile de gradul 1 și măsuri de prim ajutor

2.2. Arsura la copii - Despre arsurile de gradul 2 și măsuri de prim ajutor

2.3. Arsura cu apă fiartă la copii - Despre arsurile de gradul 3 și măsuri de prim ajutor

2.4. Arsuri termice la copii - Tipuri de arsuri în funcție de agentul cauzator - arsuri termice, chimice și electrice la copii 

  1. Arsurile bebelușilor - Cum protejăm copiii de surse care pot provoca arsuri?

 

1. Arsuri la copii - Despre arsurile la copii și cauzele comune

Micuțul tău a început să exploreze mediul înconjurător și, din curiozitatea de a înțelege cum funcționează fiecare lucru din jurul său, poate fi predispus la diverse pericole. Printre acestea se numără și arsurile provocate din diverse cauze. De exemplu, printre cele mai frecvente accidente pe care le poate întâmpina un copil sunt arsurile cauzate de opăririle cu lichide fierbinți, cum ar fi opărirea cu apă fiartă sau cu alte alimente fierbinți. Pielea bebelușilor și a copiilor de vârste mai mici este foarte sensibilă și necesită o protecție mai mare. În primul rând, îți vom prezenta care sunt cauzele comune ale arsurilor la copii și bebeluși, pentru a putea să le previ. 

Printre cauzele comune care duc la arsurile copiilor mici și ale bebelușilor sunt următoarele:

În continuarea articolului, vei putea descoperi care sunt tipurile de arsuri și ce măsuri sunt de ajutor, în funcție de gravitatea acestora. 

 

2. Primul ajutor în caz de arsuri - Despre tipurile de arsuri și măsuri în funcție de gravitatea acestora

 

arsura la copiiEste esențial să cunoști care sunt tipurile de arsuri și cum se clasifică acestea, pentru a putea să aplici cât mai corect măsurile de prim ajutor, în funcție de gravitatea acestora. Așadar, arsurile se clasifică în funcție de gravitatea afectării de la nivelul pielii. Prin urmare, atât tipul de arsură, cât și cauza sa, determină măsurile necesare și modul de tratament. 

Arsurile la copii și bebeluși se pot clasifica astfel, în funcție de gravitatea acestora - arsuri de gradul 1, de gradul 2 și de gradul 3

Foarte important! Orice tip de arsură, fie că este mai ușoară sau mai gravă, va trebui tratată cât mai repede, atât pentru scăderea temperaturii din zona afectată, cât și pentru a evita alte complicații, precum lezarea țesutului cutanat sau a pielii. În plus, va trebui să consulți un medic de specialitate, pentru a-i prescrie și recomanda micuțului tău tratamentul potrivit.

2.1. Arsuri la bebeluși - Despre arsurile de gradul 1 și măsuri de prim ajutor

Arsurile de gradul 1 sunt cele mai ușoare și se localizează la stratul superior al pielii. 

Acestea produc următoarele semne și simptome:

Măsuri de prim ajutor pentru arsurile de gradul 1:

 

protectie aragaz copii

 

2.2. Arsura la copii - Despre arsurile de gradul 2 și măsuri de prim ajutor

Arsurile de gradul 2 sunt mai grave, deoarece afectează straturile de sub piele ce se află sub stratul superficial.

Se pot recunoaște în funcție de următoarele semne și simptome:

Măsuri de prim ajutor pentru arsurile de gradul 2

arsura la copii

2.3. Arsura cu apă fiartă la copii - Despre arsurile de gradul 3 și măsuri de prim ajutor

Arsurile de gradul 3 sunt cele mai grave. Acestea afectează toate straturile pielii, inclusiv țesutul subiacent. Prin urmare, arsurile de gradul 3 afectează pielea în profunzime.

Semnele și simptomele după care se pot recunoaște arsurile de gradul 3 sunt:

Măsurile de prim ajutor pentru arsurile de gradul 3 sunt asemănătoare cu cele pe care le-am prezentat în cazul arsurilor de gradul 2. Se pot aplica și în acest caz, cu mențiunea că sunt mai grave și necesită intervenția imediată a personalului medical. De asemenea, este indicat să urmezi cu strictețe recomandările și tratamentele prescrise de către medicul specialist pentru vindecarea arsurilor copilului tău.

2.4. Arsurile termice la copii - Tipuri de arsuri în funcție de agentul cauzator - arsuri termice, chimice și electrice la copii

Arsurile se pot clasifica și în funcție de agentul cauzator: arsuri termice, arsuri chimice și arsuri electrice. Îți vom prezenta care sunt cauzele și cum le poți preveni și care sunt măsurile de prim ajutor pe care le poți aplica.

     Arsurile termice la copii provocate de:

      Arsurile electrice și chimice

 

copil la priza

 

 

3. Arsurile bebelușilor - Cum protejăm copiii și bebelușii de surse care pot provoca arsuri?

trusa de prim ajutor

 

Am stabilit care sunt cauzele și tipurile de arsuri în funcție de gravitatea acestora, dar și în funcție de agenții cauzatori. În această parte a articolului, îți vom oferi câteva sugestii de prevenție, potrivite pentru a-i proteja pe copii și pe bebeluși de sursele care pot provoca arsuri.

ingrijire arsura la copii

Prin urmare, cu ajutorul acestor sugestii pe care ți le-am oferit, vei putea să îl protejezi pe cel mic de sursele care pot provoca arsuri. 

În concluzie, Car-Boy Kidland este alături de tine și de copilul tău atunci când vine vorba de siguranța sa și liniștea ta. Arsurile pot fi prevenite, dacă te asiguri că ai produsele de protecție de uz casnic potrivite. În plus, produsele de protecție pentru uz industrial vor face diferența atunci când sunt folosite de către fabrici și companii. În acest fel, copiii vor beneficia de protecție garantată oriunde s-ar afla! Tu cum alegi să-i oferi copilului tău sprijinul, protecția și suportul de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă și sigură?

Sursă foto: Pixabay.com, Freepik.com, Carboysafety.ro.

Referințe medicale:

“Burns - Conditions and Treatments”, Childrensnational.org,

https://childrensnational.org/visit/conditions-and-treatments/skin-disorders/burns

 

“Burns in Children”, Hopkinsmedicine.org,

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/burns/burns-in-children

 

“Burns - prevention and first aid”, Rch.org.au,

https://www.rch.org.au/kidsinfo/fact_sheets/Burns_prevention_and_first_aid/

 

“Burns: Types, Symptoms & Treatment”, My.clevelandclinic.org,

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/12063-burns

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2023 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.