Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Protectii Copii
  4. Activitati de Craciun impreuna cu copiii
De | | Protectii Copii

Activitati de Craciun impreuna cu copiii

Cele mai frumoase activitati de Craciun, impreuna cu cei mici

craciun cu familia

“Ce activități de Crăciun să fac cu cei mici când au nevoie de puțină acțiune? Cum țin copilul departe de TV, telefon sau tabletă?”

Ușor, ușor, ne apropiem de perioada mult așteptată de copii: vacanța de iarnă. Bucuria de a fi împreună a rămas la fel de mare, iar pofta de activități cu miros de sărbătoare își intră ușor, ușor, în drepturi.

Ce e de făcut?

În primul rând, să te bucuri de magia acestui anotimp. Iarna are un farmec aparte, iar luna decembrie este deosebită și datorită Crăciunului.

Noi am strâns o sumedenie de activitati pe care le poți pune în aplicare cu piticii tăi și garantăm un Craciun in plină de distracție!

1. Turta dulce, ciocolata calda, biscuiti in forme specifice Craciunului (braduti, stelute), placinta cu mere si scortisoara sunt cateva dintre bunatatile pe care le puteti pregati impreuna cu cei mici si care vor umple cu mirosul lor intreaga casa. Timpul petrecut impreuna pregatind prajiturile contribuie la conectarea cu cei mici, iar bonus sunt bunatatile care vor iesi din cuptor, la care si micutii au contribuit. Chiar si cei mai mici pot fi implicati in aceasta activitate – le puteti oferi bucatele de aluat pe care sa le modeleze si forme cu care sa decupeze biscuiti si fursecuri.

gatind cu copiii

2. Faceti impreuna ciocolata calda de casa: fie că o pregătiți pentru oaspeți sau doar o ceașcă pentru voi, ciocolata fierbinte este mai ușor de făcut de la zero decât v-ați putea imagina. În plus, are un gust mult mai bun decât amestecul facut din prafuri. Adăugați marshmallows, bastoane de bomboane zdrobite, așchii de ciocolată sau orice alte topping-uri care vă plac.

Ingrediente 4 portii

  • 220 g ciocolata amaruie
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf sare

Se pune laptele impreuna cu smantana lichida la fiert, si cand ajunge in punctul de fierbere se adauga patratele sau fulgi de ciocolata, zaharul, esenta de vanilie si un strop mic de sare. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune in cani si se orneaza. 

 

ciocolata calda

 

3. Faceti o casa de turta dulce: faceti impreuna o casă de turtă dulce si intărește spiritul competitiv oferind premii pentru cea mai creativă, mai urâtă sau mai realistă creație.


casuta de turta dulce

4. Mergeti in oras pentru a vedea luminitele de sarbatoare

Inainte de Craciun, orasele se imbraca si ele in hainele de sarbatoare. O vizita in orasul iluminat festiv va va ajuta sa intrati si mai bine in atmosfera de sarbatoare. Faceti plimbari in oras seara pentru a vedea luminitele. Daca in oras se organizeaza si un mic targ de Craciun, cu vin fiert, ciocolata, turta dulce, decoratiuni, castane coapte, toate acestea vor deveni amintiri bogate senzorial pentru cei mici.

la targul de craciun cu familia

5. Merge-ti la patinoar

Îmbrăcăți-vă și mergeți la patinoarul local pentru a vă bucura de una dintre cele mai bune activități de iarnă. Va fi deosebit de special dacă copilul tău nu a mai patinat vreodata.

6. Participati la o slujba de Craciun: chiar dacă familia ta nu participă de obicei la slujbele bisericii, Crăciunul este o oportunitate grozavă de ajuta pe toată lumea să-și amintească motivul sezonului.

ieslea lui iisus

7. Povestea Crăciunului

Indiferent de înclinațiile religioase, noi încurajăm să le povestiți celor mici despre semnificația adevărată a Crăciunului.

8. ASCULTĂM ȘI CÂNTĂM ÎMPREUNĂ COLINDE: Aducem în casă atmosfera plăcută de sărbători cu colinde frumoase pentru copii de sărbători, interpretate de vocile cristaline ale copiilor.

9. Cititi carti sau vizionati filme/desene animate cu tematica de Craciun

Cartile cu povesti sau activitati de Craciun sunt o modalitate nu doar de a intra in atmosfera de sarbatoare, ci si de a le povesti copiilor despre traditiile si obiceiurile de Craciun din diverse colturi ale lumii. Cartile de Craciun le puteti citi seara inainte de culcare, daca cititul face parte din rutina de somn a copiilor, sau poate fi o activitate distincta, realizata in orice al moment al zilei.

cum a furat grinch craciunul

10. JUCĂM UN BOARD GAME: Dacă pentru copiii mai măricei poți alege dintre jocurile clasice precum Catan, Monopoly sau Remi, iată câteva sugestii pentru cei mai mici jucători:
– Superhero Lotto – joc de asociere si memorie 3-7 ani
– Bed Bugs – joc interactiv pentru copii de 4-8 ani
– World Memo – joc de memorie de 4-8 ani care vor sa descopere obiceiurile si caracteristicile unice ale diferitelor popoare
– Joc Patru – joc simplu si captivant de atenție și strategie pentru copii de minim 6 ani

Jocuri de creativitate si jocuri de rol:

- Joc de constructie magnetic, de la Connetix, care ofera posibilitati nelimitate pentru creativitate si invatare prin joaca, include o varietate de forme in diverse culori, inclusiv garduri sau usi.

Joaca cu piese magnetice este o optiune excelenta de a petrece timp de calitate in familie.
- Casuta magica din copac, joc de rol si de imaginatie: o jucarie unica, prin intermediul careia descopera o multime de activitati care ii vor captiva pe cei mici si ii vor ajuta sa-si dezvolte imaginatia.
- Magazin pentru copii, de colorat, cu accesorii, Smile Store: te ajuta sa stimulezi creativitatea copilului tau. Stimuleaza abilitatile practice, stimuleaza simtul artistic al copilului, creativitatea, coordonarea mana-ochi. Poate fi modalitate ideala de a petrece timp in familie si de a invata in acelasi timp.
joc cu piese magnetice

11. Fotografii de familie cu tematica de Craciun

Perioada sarbatorilor de iarna este ideala pentru a imortaliza momentele de familie impreuna, fie apeland la sedinte foto profesioniste, fie rugand un prieten sa va fotografieze intr-un decor de Craciun sau afara, daca va fi un decembrie cu zapada.

sedinta foto de craciun

12. Pregatiti cadouri si pentru cineva mai putin norocos

In perioada sarbatorilor este intens promovata ideea de a-i ajuta si pe cei mai putin norocosi. Ideal ar fi sa putem face acest lucru in orice perioada a anului si sa le transmitem aceasta idee si celor mici. Pregatiti cadouri pentru copii in cadrul campaniilor care se organizeaza, povestindu-le celor mici de ce este important sa facem aceste actiuni.

Sau contribuiti la a oferi mese calde celor nevoiasi. De asemenea, daca aveti un vecin singur sau in varsta, le puteti duce prajituri sau ceva cald de mancare, impreuna cu copiii.

O alta activitate care se incadreaza in aceasta zona este sa sortati jucariile impreuna cu copiii si sa decida pe care ar vrea sa le ofere altor copii.

Hainele care lor le-au ramas mici si sunt in stare buna pot de asemenea sa ajunga la copiii care au nevoie de haine si incaltari.

daruri pentru cei saraci

13. FACEM FELICITĂRI PENTRU BUNICI SAU RUDE: Crăciunul este o ocazie minunată ca cei mici să le ofere celor dragi felicitări făcute cu propriile mânuțe. Dacă aceștia sunt la distanță putem face un drum până la poștă sau putem chema un curier pentru a ne asigura că neprețuita creație ajunge la destinație.

felicitare de craciun

14. Facem o listă cu lucrurile pentru care suntem recunoscători

A fi recunoscator este un obicei sanatos pe care ar trebui sa il practicam in fiecare zi. Si mai cu seama sa ii invatam si pe copiii nostri sa isi arate recunostinta inca de mici si sa ii ajutam sa faca din asta o obisnuinta pe viata.

Recunostinta este o lectie importanta mai ales pentru cei mici. Ei astfel invata inca din primii ani sa ia de la viata ceea ce este pozitiv. Recunostinta este o calitate care, alaturi de bunatate, face o fiinta umana completa.

Ia un borcan si decoreaza-l in mod creativ, cu tematica de Craciun. Taie patrate din hartie colorata si apoi roaga fiecare membru al familiei sa scrie cate un lucru pentru care este recunoscator.

Pe copiii mai mici care nu stiu inca sa scrie, ii pot ajuta parintii la acest pas.

Puneti apoi biletul in borcan, iar in ziua de Craciun, cititi cu voce tare toate biletelele cu lucruri bune.

O idee ar fi sa transformati aceste biletele colorate intr-o ghirlanda a recunostintei pe care sa o expuneti la vedere.

decoratiune de craciun

15. Decorati impreuna casa pentru Craciun

Poti decora casa impreuna cu copii si in acest fel petreci mai mult timp cu ei. Copii vor fi foarte bucurosi sa faceti asta impreuna.Parca ii si vad cum se bucura sa poata impodobi casa impreuna cu tine. Astfel le stimulezi creativitatea si dorinta de a face lucruri frumoase. Peste cativa ani vor dori sa faca frumos in jurul lor si de ce nu si in lume.

decorand bradul de craciun

Bineinteles, daca ai copii foarte mici acasa, ai intotdeauna grija ca acestia sa nu ajunga la prize sau instalatii electrice, si foloseste protectiile pentru prize, evitand astfel posibile tragedii.

Indiferent ce activitati de Craciun alegeti sa faceti cu copiii, daca le faceti zilnic (dupa traditia calendarului de Advent) sau ocazional (in functie de cat va permite timpul), bucurati-va de timpul petrecut in familie si incercati din cand in cand sa priviti lucrurile prin ochii celor mici.

 

Surse foto:

ro.pinterest.com

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

SURSE

Gokid

Mamisicopilul.ro

 

Produse recomandate


Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2023 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.