Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Protectii Copii
  4. Temperatura la bebeluși și la copii: când devine motiv de îngrijorare
De | | Protectii Copii

Temperatura la bebeluși și la copii: când devine motiv de îngrijorare

Poate fi extrem de îngrijorător dacă copilul tău are o temperatură ridicată. Dar este foarte comun și adesea se limpezește de la sine, fără tratament.

Cuprins:Copilul are febră: la ce să te aștepti?Temperatura la bebelusi: infectia, prima cauzaCe cauzează o temperatură ridicată?Măsurarea temperaturii copilului dumneavoastrăTemperatura la copii: tratament si ingrijireMedicamente antipiretice: după sfatul pediatruluiCând să suni la medic pentru febră

termometru la copii

Poate fi extrem de îngrijorător dacă copilul tău are o temperatură ridicată. Dar este foarte comun și adesea se limpezește de la sine, fără tratament.

O modalitate rapidă și ușoară de a afla dacă copilul tau are febră este să-i iei temperatura cu ajutorul unui termometru.

Febra poate fi un semn că organismul se luptă cu o infecție. Atunci când sistemul de apărare (imunitar) al organismului este activat de bacterii sau de un virus, în organism apar multe reacții. Febra este un semn al acestor reacții.

Febra la copii nu este o boală în sine, ci un semnal că ceva se întâmplă în organism. Cum arată și se comportă copilul tău este mai important decât numărul de pe termometru sau cât de mare este febra.

Copilul are febră: la ce să te aștepti?

Febra poate crește și scade singură, fără medicamente. Febra îi poate face pe copii să se simtă inconfortabil.

Tipul de infecție care provoacă febra determină de obicei cât de des reapare febra și cât de mult durează febra. Este normal ca febra să vină și să dispară pe tot parcursul zilei și nopții. Febra cauzată de viruși poate dura doar două până la trei zile și uneori chiar și două săptămâni, și nu poate fi tratată cu antibiotice. O febră cauzată de o infecție bacteriană poate continua până când copilul este tratat cu un antibiotic.

temperatura la copii mici

Temperatura la bebelusi: infectia, prima cauza

Multe infecții diferite pot provoca febră. Pentru a afla ce cauzează febra copilului tău, medicul va analiza alte semne sau simptome ale bolii, nu febra în sine. Cât de mare este febra nu ajută medicul să decidă dacă o infecție este ușoară sau severă sau dacă o infecție este de la o bacterie sau un virus.

Febra la copii este cel mai adesea cauzată de o răceală sau gripă. Aceste infecții sunt cauzate de viruși, iar organismul trebuie să lupte împotriva infecției. Antibioticele nu vor ajuta copilul să se îmbunătățească de la o infecție cu un virus. Unele febre sunt cauzate de infecții bacteriene, cum ar fi o infecție a urechii, infecția tractului urinar (ITU) sau pneumonia. Aceste infecții se vor ameliora doar cu antibiotice.

Este important să știi câte zile de febră a avut copilul tău. Ar trebui să păstrezi o evidență a febrei copilului, astfel încât să poți spune cu exactitate furnizorului de servicii medicale câte zile a fost prezentă febra.

Febra la copii: cauze

Dentiția nu provoacă febră

Mulți oameni cred că dentiția provoacă febră. Cercetările ne arată că dentiția nu provoacă febră reală. Daca bebelusul tau are febra, nu presupune ca este din cauza dentitiei.

Ce cauzează o temperatură ridicată?

Cele mai multe febre sunt cauzate de infecții sau alte boli. Temperatura ridicată a corpului face mai dificilă supraviețuirea bacteriilor și virușilor care provoacă infecții.

Condițiile comune care pot provoca febră includ:

Temperatura copilului tău poate fi crescută și după vaccinări sau dacă se supraîncălzește din cauza prea multor lenjerii de pat sau îmbrăcăminte.

Măsurarea temperaturii copilului dumneavoastră

NU folosi un termometru din sticlă care conține mercur.

Cel mai precis mod de a măsura temperatura este cu un termometru antialergic:

Cum se măsoară temperatura rectală
temperatura rectala copii

Introdus în anus sau rect (temperatura rectală) la bebeluși și copii sub trei ani

Cum se măsoară temperatura orală
temperatura orala copii

Plasat în gură (temperatura orală) la copiii mai mari capabili să țină termometrul în gură suficient de mult

Alte metode de măsurare a temperaturii pot fi uneori utile, dar mai puțin precise. Aceste metode includ:

Cum se măsoară temperatura la axilă (axilară).
temperatura axiala copii

Folosirea unui termometru la axilă (temperatura axilară)

Cum se măsoară temperatura urechii (timpanului).
temperatura urechi copii

Utilizarea unui termometru pentru ureche (temperatura timpanului)

Ar trebui să eviți să utilizezi un termometru pe frunte sau un termometru pentru suzetă pentru a verifica o temperatură, deoarece acestea sunt inexacte.

Febră la copiii mai mici de trei luni

Dacă copilul tău are mai puțin de trei luni și are febră, trebuie să mergi imediat la medic.

Pentru bebelușii cu vârsta mai mică de o lună, febra poate fi semnul unei infecții grave. Dacă acest lucru se întâmplă în weekend, nu așteptați să vă vedeți medicul; mergeți imediat la cel mai apropiat departament de urgență pentru a vă evalua copilul de către un medic. Nu dați nici un medicament pentru febră copilului decât dacă medicul vă spune acest lucru.

Temperatura la copii: tratament si ingrijire

Dacă copilul tău are febră, este important să-l menții hidratat oferindu-i multă apă de băut.

Bebelușii ar trebui să primească multe lichide, cum ar fi laptele matern sau formula. Chiar dacă copilului tău nu îi este sete, încearcă să-l faci să bea puțin și des să-și mențină nivelul de lichide ridicat.

Dacă este cald, poți ajuta copilul să rămână la o temperatură confortabilă, acoperindu-l cu un cearșaf ușoară sau deschizând o fereastră.

Cu toate acestea, ei ar trebui să fie încă îmbrăcați corespunzător pentru împrejurimile lor și nu se recomandă să îi facu duș cu apă rece pentru a reduce febra.

Îmbrăcăminte

Păstrează copilul îmbrăcat ușor. Cea mai mare parte a căldurii corporale se pierde prin piele, așa că îmbrăcarea excesivă sau îmbrăcarea copilului poate duce la o febră mai mare și poate face copilul să se simtă mai inconfortabil.

Dacă copilul are frisoane sau fiori, dă-i o pătură ușoară. Menține temperatura camerei la un nivel confortabil pentru tine, atunci când te îmbraci ușor.

Lichide suplimentare

Febra va face corpul copilului să piardă ceva lichid (lichid), așa că încurajați copilul să bea lichide suplimentare pentru a evita deshidratarea. Nu contează dacă îi dai copilului tău băuturi reci sau calde.

Cu toate acestea, apa rece sau băuturile pot ajuta copilul să se simtă mai confortabil.

Burete umezit

Buretele nu este necesar pentru a ajuta la scăderea temperaturii corpului și poate face copilul să se simtă mai inconfortabil. Buretele poate doar să răcească exteriorul corpului copilului și să-l facă să tremure fără a afecta cu adevărat temperatura internă a corpului.

Folosește buretele numai în caz de urgență, cum ar fi insolația.

Medicamente antipiretice: după sfatul pediatrului

Ar trebui să utilizezi medicamente pentru a menține copilul confortabil. Nu ar trebui să te bazezi pe cât de ridicată este temperatura termometrului, ci mai degrabă pe modul în care se simte copilul tău. Medicamentul poate reduce febra doar cu 1°C până la 2°C, și poate să nu scadă temperatura la normal. Doar pentru că medicamentul nu aduce temperatura copilului tău la normal, nu înseamnă că există o cauză mai periculoasă a febrei.

Febra poate, de asemenea, să urce și să coboare pe cont propriu, așa că este dificil de spus dacă febra este redusă din cauza medicamentelor sau din cauza tiparului natural al febrei. Dacă copilul tău doarme confortabil, nu este necesar să-l trezești pentru a-i administra medicamente.

Medicamente antipiretice sunt disponibile sub formă de tablete, capsule și formulări lichide de diferite concentrații, pe care ți le scrie medicul pediatru in functie de greutatea copilului si gravitatea febrei.

Medicul sau farmacistul te pot ajuta să decideți asupra celei mai potrivite formulări și doze pentru copilul dumneavoastră. Doza corectă pentru un copil se bazează pe greutatea corporală. O doză estimată este de obicei furnizată pe pachetul de medicamente. 

Nu utiliza Aspirina pentru a trata febra copilului tău

Deși rar, ASA (acid acetilsalicilic sau aspirină) a fost asociat cu o afecțiune severă numită sindromul Reye. Nu da ASA unui copil pentru a gestiona febra decât dacă furnizorul tău de asistență medicală a spus în mod expres să faci acest lucru. Poate fi necesar să verifici eticheta altor medicamente sau să ceri farmacistului să te asigure că acestea nu conțin ASA.

Când să suni la medic pentru febră

Febra la sugarii sub 3 luni

Febra poate fi singurul răspuns al copilului tău la o boală gravă. Mai ales la nou-născuți, o temperatură scăzută poate fi, de asemenea, un semn de boală gravă. Sună un furnizor de asistență medicală dacă copilul are febră sau dacă temperatura lui scade sub 36,5 C rectal.

Febră mare la sugari și copii peste 3 luni

La bebeluși și copii peste 3 luni, sună la un furnizor de asistență medicală dacă febra copilului este mai mare de 40 C sau dacă febra nu scade cu un medicament care reduce febra.

Febra copilului tău durează mai mult de cinci zile

Pediatrul poate avea nevoie să investigheze în continuare cauzele care stau la baza.

Febra copilului nu scade cu antipiretice

Versiunile de medicamente pentru sugari și copii, pot fi utilizate acasă la sugari și copii dacă sunt aprobate de furnizorul lor de asistență medicală. Medicamentele ar trebui să acționeze rapid pentru a reduce febra copilului. Contactează un medic dacă febra copilului continuă chiar și după ce ai utilizat un medicament pentru a reduce febra.

Copilul tău nu se comportă obișnuit

Dacă copilul prezintă aceste semne de boală, este timpul să suni la un furnizor de asistență medicală:

Ești îngrijorat

Uneori, instinctele părinților sunt semnificative. Dacă nu vă simțiți confortabil cu temperatura sau boala copilului, sună la un furnizor de asistență medicală pentru a discuta despre asta.

 

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

SURSE

Surse imagini: AboutKidsHealth

Produse recomandate


Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2024 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.