Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Protectii Copii
  4. Remedii nas infundat la copii: cauze si solutii
De | | Protectii Copii

Remedii nas infundat la copii: cauze si solutii

În acest articol, vom explora câteva modalități eficiente de tratare a unui nas infundat la copii, astfel încât micuțul dumneavoastra să se simtă mai bine în curând.

Cuprins:Nas infundat la copiiObstrucția nazală la copiiSimptomele nas infundat copiiSimptome de obstrucție nazală la copiiCauze nas infundat copiiInfecţieAlergiiAlergii sezoniereAlergii pereneRinosinuzită non-alergicăCauzele obstrucției nazale la copiiBoalăTratament nas infundat la copiiTratamente sigureUmidificatorul de aerPicături nazale decongestionanteHidratare adecvatăOdihnă adecvatăVaporii de eucaliptCompresă caldăAlimentație sănătoasă și echilibratăEvitarea factorilor de declanșare a alergieiOpțiuni de tratament pentru obstrucția nazală la copiiTratament nechirurgicalTratament chirurgical

nas infundat copii

 

Pentru majoritatea copiilor, congestia ușoară nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, congestia persistentă sau o obstrucție nazală poate afecta viața de zi cu zi și prezintă un risc grav.

La bebeluși, congestia nazală sau popular spus, nasul infundat, poate afecta grav capacitatea de a respira. Congestia poate fi cauzată de factori de mediu din copaci, buruieni și ierburi sau de tulburări non-alergice.

Sugarii și copiii mici răcesc adesea pentru că abia încep să-și dezvolte imunitatea față de virușii obișnuiți. Dar există multe alte cauze potențiale ale nasului infundat.

Nu ar trebui să apelați la medicamente pentru răceală, pentru ameliorare. Ele pot fi periculoase pentru sugari și copii mici.

Din fericire, există o mulțime de tratamente sigure și eficiente pe care le puteți încerca.

Nas infundat la copii

Corpul este plin cu mii de vase de sânge care lucrează împreună pentru a permite un flux sanguin optim în întregul corp. Cavitatea sinusală este plină de vase și membrane mucoase care se inflamează și se umflă atunci când sunt expuse la alergeni, infecții sau alte pericole.

Congestia ușoară se elimină în general de la sine, cu sau fără remedii la domiciliu, dar unii copii necesită tratament medical.

Obstrucția nazală la copii

O obstrucție nazală la copii este adesea cauzată de inserarea unui obiect străin. Copiii au tendința de a introduce obiecte mici, cum ar fi mărgele sau bucatele din alte materiale, în urechi și cavitățile nazale.

O obstrucție este rezultatul unei blocări a pasajului nazal pe una sau ambele părți, fie că este un obiect străin sau mucus excesiv.

Simptome nas infundat copii

Congestia nazală este ușor de observat la copii și prezintă adesea simptome similare, inclusiv:

 

febra bebelusi

 

Simptome de obstrucție nazală la copii

Cel mai evident simptom al obstrucției nazale este atunci când un corp străin obstrucționează căile nazale care pot fi văzute în exterior. Pentru o obstrucție care nu poate fi vizualizată, simptomele pot include:

 

obstructie nazala copii

 

Cauze nas infundat copii

Congestia nazală este un simptom al unei afecțiuni de bază care poate fi cauzată de mai multe lucruri. Pentru a înțelege mai bine cum să tratați congestia, trebuie mai întâi să determinați cauza principală. 

Cauzele comune ale congestiei nazale includ:

Infecţie

Răceala comună, gripa, infecția căilor respiratorii superioare și alte infecții sunt cauze comune ale congestiei nazale. Infecția provoacă umflare și inflamație în cavitatea nazală, determinând acumularea de lichid și blocarea căilor nazale.

Alergii

Rinosinuzita alergică este declanșată de răspunsul organismului la un alergen sau iritant din mediu.

Alergii sezoniere

Alergiile sezoniere apar în anumite momente ale anului când este prezent un anumit alergen. Cauzele alergiilor sezoniere includ polenul de la buruieni, iarbă și copaci - adesea prezente în toamnă și primăvară, dar si în funcție de locul în care locuiți.

Alergii perene

Alergiile perene sunt cauzate de alergeni care sunt prezenți pe tot parcursul anului. Acești alergeni pot include părul animalelor de companie, mucegaiul și acarienii de praf.

Rinosinuzită non-alergică

Răspunsul organismului la un iritant din aer care nu este cauzat de factori de mediu sau de alți alergeni este cunoscut sub numele de rinosinuzită non-alergică. Acest lucru poate fi cauzat de substanțe chimice, poluare a aerului și fum de la foc, țigări sau trabucuri.

Cei care sunt imunocompromiși, cum ar fi pacienții supuși chimioterapiei, prezintă un risc crescut de infecție, făcându-i mai probabil să experimenteze congestie nazală. 

Situații de boală cu obstrucție nazală persistentă:

 

Cauzele obstrucției nazale la copii

Una dintre cele mai frecvente cauze ale obstrucției nazale la copii este obstrucția unui corp străin cauzată de introducerea de către copil a unui obiect mic în una sau ambele nări. Copiii introduc adesea mărgele mici, alune și alte obiecte mici în nas și urechi. 

Alte cauze ale obstrucției nazale includ:

Boală

Răceala sau gripa este cunoscută pentru a crește producția de mucoasă în cavitatea sinusală. Atunci când mucoasa nu se poate drena corect, devine impactată în pasajele nazale, provocând o obstrucție.

Rănire

O leziune traumatică poate deteriora septul, peretele de țesut care separă nările. Septul este alcătuit dintr-un os mic înconjurat de cartilaj. Când septul este deteriorat, provoacă o mică deplasare a peretelui care modifică modul în care curge aerul și se scurge mucoasa.

Tratamentul obstructiei nazale la copii - depinde de cauza specifica

Obstructia nazala la copii poate fi cauzata de o raceala, o alergie, o infectie sinusala sau alte afectiuni respiratorii.

Daca cauza este o raceala sau o alergie, tratamentul poate include administrarea de antihistaminice sau decongestionante nazale. Aceste medicamente pot ajuta la reducerea inflamatiei si la desfundarea cailor respiratorii nazale.

In cazul unei infectii sinusale, medicul poate prescrie antibiotice pentru a trata infectia. Este important sa urmati intotdeauna indicațiile medicului cu privire la dozare și durata tratamentului.

 

Remedii naturiste pentru nas infundat la copii

tratament nas infundat copii

 

Congestia nazală este un simptom al unei tulburări mai mari. În timp ce congestia poate face viața de zi cu zi puțin inconfortabilă, adesea necesită puțin sau deloc tratament. Pentru cei care suferă de congestie, tratamentul variază în funcție de cauza de bază și de cât de severă a devenit congestia.

Desfundarea nasului la copii

Apa de mare pentru nas copii: Clătirea nazală cu soluție salină poate fi o modalitate eficientă de a elibera mucusul din nasul copilului. Această soluție poate fi achiziționată din farmacii sau poate fi pregătită acasă, amestecând o linguriță de sare într-un litru de apă caldă fiartă. Folosind o seringă sterila sau o sticlă specială pentru clătirea nazală, introduce-ti soluția salină in fiecare nara pe rând și apoi suflati ușor nasul copilului, ajutându-l să elimine mucusul și să respire mai ușor.

Dacă utilizați picături, puneți două picături în fiecare nară pentru a slăbi mucusul din interior. Apoi utilizați un aspirator nazal imediat după aceea pentru a retrage soluția salină și mucusul. Puteți plasa un prosop rulat sub umerii bebelușului, astfel încât să puteți înclina ușor capul puțin înapoi pentru a vă asigura că picăturile ajung în nas.

Strângeți aspiratorul nazal înainte de a-l pune în nas. În acest fel, atunci când eliberați aspitatorul, acesta va scoate mucusul din interior. Dacă strângeți atunci când bulbul este deja în interiorul unei nari, va elibera o pufă de aer care ar putea împinge mucusul mai departe în cavitatea nazală.

Stoarceți orice mucus din interiorul aspiratorului nazal, pe un șervețel.

Faceți acest lucru cu aproximativ 15 minute înainte de a vă hrăni copilul și înainte de culcare. Acest lucru va ajuta copilul să respire mai ușor atunci când este alaptat, ia un biberon sau se culcă.

Asigurați-vă că spălați și uscați aspiratorul nazal după fiecare utilizare. Pentru o manevrare mai simpla si mai sigura puteti utiliza aspiratoare nazale electrice.

 

Aerosoli copii nas infundat

umidificator aer copii

Folosirea unui umidificator de aer în camera copilului poate ajuta la crearea unui mediu mai umed, ceea ce poate reduce congestia nazală.

Aerul umed poate ajuta la fluidizarea mucusului și la ușurarea respirației. Asigurati-va că il curațati și întrețineti corect umidificatorul pentru a evita proliferarea bacteriilor în camera copilului.

Există și alte modalități de umezire a căilor nazale.

Un vaporizator sau umidificator care eliberează o ceață rece în cameră este de obicei sigur. Așezați-l suficient de aproape astfel încât vaporul să ajungă la bebeluș în timp ce acesta doarme sau când sunteți împreună în cameră, jucându-vă.

vaporizator aer copii

Pentru a evita dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor, schimbați apa în fiecare zi și curățați și uscați vaporizatorul, conform instrucțiunilor aparatului.

Puteți încerca, de asemenea, această soluție încercată și adevărată: duce-ti copilul la duș. Lăsați dușul și baia să devină plăcute și aburinde în timp ce vă țineți copilul aproape câteva minute. Acest lucru poate ajuta la decongestionarea nasului copilului înainte de culcare.

Nu folosiți apă fierbinte într-un umidificator, deoarece poate provoca arsuri.

Picaturi nas infundat copii

În cazul în care congestia nazală persistă și copilul are dificultăți în respirație, medicamentele decongestionante pot fi o opțiune. Este important să consulțati un medic pediatru înainte de a folosi aceste picături și să respecțati cu atenție dozele recomandate în funcție de vârsta și greutatea copilului.

Hidratare adecvată

Asigurati-va că micuțul bea suficiente lichide pentru a-l ajuta să se hidrateze și să rămână confortabil. Lichidele calde, cum ar fi ceaiul cu miere și lămâie sau supa de pui, pot fi reconfortante și pot ajuta la îndepărtarea mucusului din gât.

 

Odihnă adecvată

odihna bebelusi

 

Un nas infundat poate afecta calitatea somnului copilului. Asigurati-va că îl așezati într-un mediu confortabil și că îi oferiti o odihnă adecvată în acest timp. Ridicarea capului copilului cu o pernă mai mare poate ajuta la reducerea congestiei nazale și poate îmbunătăți respirația.

Vaporii de eucalipt

Puteti utiliza ulei de eucalipt într-un vaporizator sau puteti pune câteva picături într-un vas cu apă fierbinte. Acoperiti capul copilului cu un prosop și lasati-l să respire aburul eliberat pentru a ajuta la desfundarea căilor respiratorii.

Compresă caldă

Aplicarea unei comprese calde sau a unei pungi cu apă caldă pe zona sinusurilor copilului poate ajuta la relaxarea țesuturilor nazale și la eliberarea congestionării.

Alimentație sănătoasă și echilibrată

O dietă bogată în legume și fructe proaspete, alimente bogate în vitamina C și alimente antiinflamatorii poate susține sistemul imunitar al copilului și poate ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor și a congestiei nazale.

Rinita alergica la copii - Evitarea factorilor de declanșare a alergiei

Dacă observati că nasul copilului se înfundă în mod frecvent din cauza alergiilor, încercati să identificati și să evitati factorii de declanșare, cum ar fi praf, polen sau păr de animale. Consultati medicul pediatru pentru un test de alergie și pentru a primi recomandări suplimentare.

Când metodele la domiciliu nu sunt suficiente, o călătorie la cabinetul medicului vă poate ajuta. Medicul dumneavoastră poate ajunge la cauza principală a congestiei, cum ar fi o infecție bacteriană sau o infecție respiratorie, și poate prescrie medicamente care vizează problema.

Un medic poate prescrie medicamente pentru subțierea mucoasei, antibiotice pentru a trata o infecție și spray nazal cu corticosteroizi pentru a reduce inflamația.

Opțiuni de tratament pentru obstrucția nazală la copii

Una dintre cele mai sigure și mai eficiente modalități de a ajuta la curățarea congestiei copilului este cu un spray salin (apă sărată) sau cu picături pentru nas. Aceste produse sunt disponibile fără prescripție medicală.

Cauza principală a obstrucției nazale va determina modul în care este tratată la copii. 

Picaturi desfundat nasul copii

Când obstrucția este cauzată de acumularea în exces de lichid, umflare și congestie, se recomandă un tratament nechirurgical. Aceasta include utilizarea de antihistaminice intranazale sau spray-uri intranazale cu corticosteroizi, antihistaminice orale și spălare nazală pentru a curăța cavitatea sinusală.

 

Tratament chirurgical

medic pediatru

 

Când tratamentul nechirurgical nu este justificat, se recomandă intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea obstrucției. Chirurgia poate include:

Un nas infundat poate fi o experiență neplăcută pentru copii, afectând capacitatea lor de a respira și de a se odihni.

Prin utilizarea acestor metode simple și eficiente, puteti ajuta copilul să se simtă mai bine în curând. În cazul în care simptomele persistă sau se agravează, este întotdeauna recomandat să consultati un medic pediatru pentru un tratament adecvat.

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

Produse recomandate


Ce au mai parcurs alti cititori...

Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2023 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.