Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Protectii Copii
  4. Masca de protecție? Da, încă se mai folosește
De | | Protectii Copii

Masca de protecție? Da, încă se mai folosește

Poate că nu aveți întotdeauna nevoie de o mască, dar purtarea uneia în anumite situații ar putea fi de ajutor.

Cuprins:Masca chirurgicală: poate să ne protejeze de viroze, gripe și Covid?Luați în considerare riscul dvs. personal și al celor din jur.Purtarea unei măști în cabinetul unui medic sau când vizitați pe cineva într-un spital.Purtați o mască atunci când ieșiți în oraș și alegeți personal dacă o folosiți.Purtați o mască potrivita, care vă va proteja.Nu faceti din mascare singura voastra strategie preventivă.Este important să alegeți mască potrivită

masca chirurgicala

Masca chirurgicală: poate să ne protejeze de viroze, gripe și Covid?

Se poate să va simțiti singur/-a atunci când sunteți singură persoană care poartă o mască în magazin alimentar, la o întâlnire la birou sau oriunde va întâlniți cu alți oameni.

Oamenii pot face propriile alegeri cu privire la purtarea măștilor pentru a se proteja împotriva gripei, virozelor sau COVID-19 și a altor boli respiratorii acum. 

Drept urmare, unii oameni adoptă ceea ce se numește „mascare strategică” – purtând o mască când și unde ar putea conta cel mai mult. Deși majoritatea oamenilor nu doresc – sau nu trebuie – să poarte o mască tot timpul. Riscul individual de infecție, nevoia de a proteja pe cei dragi care prezintă un risc ridicat, toleranța personală la risc și gradul în care virușîi circulă într-o anumită zonă sunt toți factori care trebuie luați în considerare.

Experții din Yale Medicine oferă câteva recomandări pentru a rezolva orice confuzie cu privire la momentul în care ați putea dori să luați în considerare purtarea unei mască.

Luați în considerare riscul dvs. personal și al celor din jur.

Dacă sunteți expus unui risc ridicat de boală severă, ar fi inteligent să purtați o mască în spațiile publice interioare, mai ales dacă virozele circulă în zona voastră.

Situația fiecăruia este diferită. Dacă aveți un risc ridicat de boală severă, Organizația Mondială a Sănătățîi vă recomandă să discutați cu medicul Dvs. dacă ar trebui să purtați o mască atunci când internarea la spital pentru viroze este la un moment dat la nivel mediu sau ridicat.

masca medicala de protectie

Purtarea unei măști în cabinetul unui medic sau când vizitați pe cineva într-un spital.

Purtarea unei mășți poate fi o alegere personală atunci când vizitați un medic sau un spital. Nu toate centrele medicale au nevoie de măști acum, deși unii care au abandonat mandatele de măști discută despre readucerea lor că răspuns la creșterea recentă a cazurilor viroze și gripe.

Purtarea măștilor în acest cadru ar putea ajută la protejarea dvs. și a altora de viruși care pot, de asemenea, exacerbă orice afecțiuni existente.

masca de protectie copii

Purtați o mască atunci când ieșiți în oraș și alegeți personal dacă o folosiți.

O mască poate părea evidentă în unele situații; altele vor implică un apel de judecată. O activitate care pare cu risc scăzut pentru o persoană poate fi plină de anxietate pentru altă. În această din urmă situație, oamenii ar trebui să facă ceea ce îi face să se simtă cel mai confortabil.

Cu toate acestea, este mai greu pentru copiii mai mici de 5 ani să poarte o mască, așa că, dacă nu există o situație de mare risc, nu se recomandă purtarea.

masca ffp2

Purtați o mască potrivita, care vă va proteja.

Organizația Mondială a Sănătății oferă detalii despre tipurile de mășți și aparate respiratorii care pot preveni transmiterea gripei și virozelor. Ele descriu opțiuni de măști care oferă diferite niveluri de protecție, de la măști chirurgicale de unică folosință bine adaptate la KN95 până la aparatele respiratorii aprobate de Institutul Național pentru Securitate și Sănătate Ocupațională, acestea din urmă oferind cel mai înalt nivel de protecție.

Ei sfătuiesc să purtati cea mai protectoare mască posibilă, care vi se potrivește bine și pe care o veti purta constant.

Nu faceti din mascare singura voastra strategie preventivă.

Indiferent dacă le purtați strategic sau tot timpul, măștile vă pot reduce riscul de a vă infectă, dar nu sunt perfecte.

Starea departe de persoanele bolnave, menținerea unei distanțe de doi metri față de alte persoane în zone aglomerate, evitarea locurilor interioare aglomerate, spălarea corectă a mâinilor și căutarea unei bune filtrari a aerului sunt, de asemenea, lucruri care fac diferența.

Este important să alegeți mască potrivită

Alegerea măștii potrivite este încă importantă atunci când acordați prioritate sănătății și bunăstării. O mască bine adaptată, care acoperă nasul și gură și nu se deschide va fi eficientă în prevenirea răspândirii picăturilor.

O mască KN95 montată corespunzător va oferi cel mai înalt nivel de filtrare și protecție, deși este orientată către situațîi în care virusul poate fi aerosolizat și nu este neapărat necesar în majoritatea circumstanțelor normale.

Măștile chirurgicale de calitate medicală sunt eficiente datorită proprietăților lor de filtrare și rezistenței la fluide.

Măștile din pânză cu mai multe straturi oferă o altă opțiune atâta timp cât sunt purtate, respirabile și purtate corespunzător, cu o potrivire strânsă care acoperă gură, bărbia, obrajii și nasul.

 

masca de protectie 3 straturi

Pentru persoanele imunodeprimate și pentru cei dragi, purtarea măștii nu este doar o măsură de precauție, ci și un colac de salvare. Cei cu sistem imunitar slăbit, boli cronice sau cancer, împreună cu adulțîi în vârstă, persoanele însărcinate, persoanele cu dizabilități și rezidenții din unitățile de îngrijire a comunității ar trebui să acorde prioritate purtării măștii, în special în spațiile publice interioare cu ventilație slabă sau în timpul călătoriilor, în transport public.

Și în timp ce protecția oferită de purtarea unei mășți nu este 100%, cu siguranță este mai bună decât zero. Efortul este minim în comparație cu beneficiul. Este cea mai ieftină și mai ușoară prevenție pentru gradul de protecție pe care îl oferă.

 

 

 

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

Ce au mai parcurs alti cititori...

Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2024 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.