Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Ingrijire batrani la domiciliu: sfaturi despre cum sa avem grija de cei mai vulnerabili, evitand accidentele casnice
De |

Ingrijire batrani la domiciliu: sfaturi despre cum sa avem grija de cei mai vulnerabili, evitand accidentele casnice

Îmbătrânirea este o parte naturală a vieții și, odată cu ea, pot veni și dificultati in viața de zi cu zi.

Cuprins:Factori care afectează calitatea vieții la batraneteIngrijire varstnici la domiciliu - Modalități de a imbunatati conditiile din casa pentru eiSisteme de siguranta utile.Firme de ingrijire batrani.

ingrijire batrani la domiciliu

Îmbătrânirea este un proces care afectează de obicei toate sistemele și funcțiile corpului, creând nevoi diferite pentru persoanele în vârstă de a trăi confortabil. Desigur, mediul de acasă joacă un rol important în asigurarea confortului.

Din fericire, câteva modificări de bază în casă pot ajuta o persoană în vârstă să treacă prin senescență. Articolul de mai jos încearcă să explice unele dintre cele mai bune modalități prin care puteți proteja casa pentru seniori.

Dacă observi că mama sau tatăl tău în vârstă întâmpină mai multe probleme pentru a se deplasa independent, familia ta se află într-un moment critic.

Nu esti singur. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) , căderile sunt a doua cauză de deces accidental sau neintenționat la nivel mondial. Adulții cu vârsta peste 65 de ani suferă cel mai mare număr de căderi fatale.

Amenințarea cu moartea accidentală în casa părintelui tău este înspăimântătoare, dar realitatea este că lucrurile stau mult diferit după o cădere, chiar dacă o persoană supraviețuiește.

În multe cazuri, prima cădere poate schimba complet calitatea vieții unui senior. Poate fi începutul unei spirale descendente în care persoana iubită își pierde în cele din urmă independența pe care a cunoscut-o întotdeauna. De aceea este atât de importantă prevenirea căderii pentru persoanele în vârstă.

Dacă începeți să vă faceți mai multe griji cu privire la mobilitatea mamei sau a tatalui, mai jos sunt pași importanți pe care îi puteți lua pentru a proteja casa părintelui și pentru a evita acest eveniment catastrofal.

Factori care afectează calitatea vieții la batranete

Nu toate persoanele în vârstă vor îmbătrâni în același mod și vor fi expuse acelorași provocări. Din acest motiv, este important să se evalueze nevoile specifice ale persoanei în cauză pentru ca locuința acestuia să fie mai potrivită.

Una dintre cele mai răspândite teme ale îmbătrânirii care afectează o mare parte a populației în vârstă este forța musculară generală mai scăzută, pretându-se la oboseală mai frecventă, slăbiciune și un risc mai mare de cădere. Căderile pot contribui în mod substanțial la rezultate precare de sănătate la persoanele în vârstă, inclusiv apariția fracturilor, mai mult timp petrecut într-un spital, precum și scăderea mobilității și independenței generale. Cele mai multe recomandări pentru protecția casei pentru seniori sunt în conformitate cu aceste observații și încearcă să minimizeze acest risc.

Factorii care pot contribui la riscul de cădere și alte accidente includ:

Adaptarea mediului gospodăresc pentru a depăși aceste provocări poate ajuta foarte mult la îmbunătățirea vieții individului în vârstă.

Ingrijire varstnici la domiciliu - Modalități de a imbunatati conditiile din casa pentru ei

ingrijitor de batrani

În timp ce fiecare persoană, locuință și cerințele de viață sunt unice, următoarele sfaturi pot fi utile pentru optimizarea vieții persoanelor în vârstă.

Îmbunătățirea contrastului. Din cauza deficitelor de vedere, este adesea util să luminezi casa unei persoane în vârstă prin îmbunătățirea contrastului. Mai multă iluminare și contrast de culoare sunt ambele instrumente utile pentru protejarea casei pentru seniori. Unele recomandări pertinente includ:

aparatori colturi mobila

 

Sisteme de siguranta utile.

accidente casnice

Instalarea acestor sisteme de protectie poate ajuta la eliminarea efortului din sarcinile de zi cu zi și poate face viața mai confortabilă, în special pentru persoanele în vârstă care se luptă cu durerile corporale.

lift scari batrani

scaun dus batrani

Destinații de plasare utile. Amplasarea obiectelor de zi cu zi poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții persoanelor în vârstă. Exemplele care pot ajuta la prevenirea accidentelor includ:

Izolație adecvată. Controlul temperaturii în casă poate fi realizat doar printr-o izolare optimă. Dacă există crăpături în pereți, tavane sau podele, precum și orice scurgeri sau alte probleme similare, ar trebui să fie tratate pentru a preveni fluctuațiile drastice de temperatură. Ferestrele mari din partea însorită a casei, care permit intrarea mai multă lumină, pot crește expunerea la soare, pot promova o stare de spirit mai bună și pot crea un mediu mai cald. Ar trebui instalate dispozitive de încălzire și răcire care să utilizeze o telecomandă simplă.

 

prag trecere parchet

Evitarea tranzițiilor între pardoseli și instalarea pardoselii anti-alunecare. Atunci când în același spațiu de locuit sunt instalate diferite tipuri de pardoseală, diferența de înălțime a produselor necesită utilizarea unor praguri de trecere cu diferenta de nivel. Cu toate acestea, pragurile cu diferenta de nivel ale podelei reprezintă o problemă serioasă de sănătate și siguranță pentru persoanele în vârstă, crescând șansele de a se împiedica și de a cădea. De asemenea, tranzițiile între podele fac dificilă navigarea în scaune cu rotile. Prin urmare, se recomandă să evitați pe cât posibil tranzițiile podelei.

Pentru a vă asigura că podelele sunt ușor de parcurs fără alunecare, este recomandabil să obțineți plăci antiderapante și să vă asigurați că mocheta este bine fixată pe loc, utilizand banda antialunecare covor care se poate lipi pe spatele covorului si astfel va tine covorul pe loc. De asemenea, poate fi o idee bună să corectați orice pardoseală neuniformă, mai ales dacă nu este ușor de detectat. Dacă podeaua este neuniformă în colțuri sau în apropierea pereților, plasarea unui obiect de mobilier peste această secțiune și asigurarea faptului că mobilierul este nivelat poate fi o alternativă mai ieftină la refacerea podelei.

Trusa medicala. Din casa nu trebuie sa lipseasca o trusa medicala bine dotata, pentru cei varstnici, care sa contina medicamente uzuale, pansamente, dezinfectant, un guler pentru gat in caz de cadere si lovitura la cap, tensiometru, termometru,  bavete de unica folosinta si scutece pentru adulti, si tot ce considerati ca este necesar unui varstnic. Trusa medicala trebuie amplasata la indemana celor varstnici.

Ingrijitor batrani. În ciuda valorii lor, multe persoane în vârstă se vor lupta cu sarcini simple, cum ar fi spălatul, îmbrăcatul și cumpărăturile. Astfel, angajarea unui asistent de curățenie care se poate dubla și ca îngrijitor este o cerință primordială în aceste situații.

Firme de ingrijire batrani.

ingrijitoare batrani

Sunt o multitudine de firme specializate in ingrijirea batranilor, trebuie doar sa verificati sa fie autorizate si cu oameni bine pregatiti pentru a-i ingriji pe cei varstnici. Furnizorii superiori de îngrijire la domiciliu vă pot proteja casa. Îngrijitorii profesioniști sunt, de asemenea, prezenți pentru a îndeplini sarcini pentru persoana iubită, reducând riscul de rănire. Deși s-ar putea să fii încrezător în asumarea rolului de îngrijitor de familie pentru părintele tău, realitatea este că îngrijitorii profesioniști au mult mai multă experiență în recunoașterea pericolelor din casa mamei sau a tatălui și sunt esențiali în asigurarea lor.

Îngrijirea casei pentru persoanele în vârstă este importantă pentru minimizarea riscului de căderi, alte răni și pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor în vârstă. În timp ce discuția de mai sus oferă câteva exemple care pot fi utile, este mai important să se identifice factorii care afectează individul în cauză, astfel încât nevoile sale primare de viață să poată fi satisfăcute în mod adecvat.

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

Produse recomandate


Ce au mai parcurs alti cititori...

Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2024 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.