Comandă telefonic 0726 374 903 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. carboysafety.ro
  2. Blog
  3. Protectii Copii
  4. Decoratiuni de Craciun: Pericolele Ascunse Pentru Copii in Perioada Sarbatorilor
De | | Protectii Copii

Decoratiuni de Craciun: Pericolele Ascunse Pentru Copii in Perioada Sarbatorilor

Pericolele obișnuite ale sărbătorilor și cum să le eviți, te poți ajuta pe tine și pe micuțul tău să te bucuri de un sezon de sărbători în siguranță și sărbători.

Cuprins:Bradul de CraciunJucării pentru copiiBaterii butonPericole de înghițirePericole de sufocareGătitul de vacanțăPlante otrăvitoareVizitarea caselor care nu sunt protejate pentru copii

copil mic langa bradul de Craciun

Sărbătorile sunt o perioadă minunată a anului plină de familie, prieteni, mâncare, sărbători și, din păcate, pericole. Dacă aveți un copil mic în casă, sărbătorile necesită o vigilență suplimentară pentru a vă proteja familia. Dacă fii proactiv, învățând despre pericolele obișnuite ale sărbătorilor și cum să le eviți, te poți ajuta pe tine și pe micuțul tău să te bucuri de un sezon de sărbători în siguranță și sărbători.

Bradul de Craciun

Luminile sclipitoare, ornamentele strălucitoare, lumânările și brazii de Crăciun frumos împodobiți sunt elemente distinctive ale sezonului sărbătorilor. În timp ce creează o atmosferă festivă, aceste decorațiuni pot reprezenta o amenințare pentru micuții curioși.

Asigurați-vă că ornamentele sunt așezate sus pe copac, departe de îndemâna copiilor și fixați decorațiunile pentru a preveni ingerarea sau rănirea accidentală. Aveți grijă cu decorațiunile și cablurile electrice, ținându-le departe de indemana copiilor pentru a evita potențialele pericole electrice.

Utilizati protectie prize pentru copii, la prizele pe care nu le folositi in timpul sarbatorilor. Ține lumânările la îndemână și stinge-le atunci când nu poți supraveghea. Lumânările care funcționează cu baterii sunt o alternativă mai sigură.

Brazii de Crăciun sunt o parte festivă a multor case de vacanță, dar prezintă pericole reale, în special pentru copiii mici. Păstrați-vă copacul bine udat dacă aveți un copac proaspăt și alegeți un copac rezistent la foc dacă doriți unul artificial. Așezați-l departe de trafic și surse de căldură. Utilizați un suport robust pentru a reduce pericolul ca acesta să se prăbușească sau să fie răsturnat de copii sau animale de companie. Stingeți luminile copacului înainte de a merge la culcare sau de a părăsi casa și nu utilizați lumânări reale pe copac pentru a minimiza pericolul de incendiu.

Supravegheați îndeaproape copiii dacă vă ajută să decorați, mai ales când manipulați iluminatul, ornamentele și obiectele care se sparg.

Nu lăsați copiii singuri într-o cameră cu lumânări aprinse, chibrituri, brichete, șeminee sau orice alte surse de flacără sau căldură.

Jucării pentru copii

Asigurați-vă că pachetele frumoase de sub copac sunt sigure pentru copilul dumneavoastră. Iată câteva lucruri de reținut:

Asigurați-vă că jucăriile copiilor dvs. sunt adecvate vârstei și că bateriile nu pot fi îndepărtate cu ușurință. Bateriile în formă de discuri sau bateriile tip buton prezintă un risc de sufocare pentru copiii mici. Evitați să puneți sub brad cadouri care conțin sticlă, parfum sau colonie, substanțe otrăvitoare sau materiale ascuțite.

Emoția de a desface cadourile este un punct culminant pentru copii. Cu toate acestea, consecințele împachetării cadou rupte și ambalajelor aruncate pot fi periculoase. Panglicile, plasticul și bucățile mici de hârtie de împachetat pot prezenta un risc de sufocare. Aruncați cu promptitudine materialele de ambalare și lăsați obiectele mici la îndemână.

Baterii buton

Un pericol adesea subestimat pentru copii în timpul sărbătorilor îl reprezintă bateriile cu buton. Aceste surse de energie mici, strălucitoare, întâlnite în mod obișnuit în jucării, felicitări muzicale, telecomenzi și chiar unele decorațiuni de sărbători, prezintă un risc semnificativ dacă sunt ingerate. Datorită dimensiunii lor, copiii le pot confunda cu bomboane sau pot fi atrași de aspectul lor strălucitor. Când sunt înghițite, bateriile tip buton pot provoca leziuni interne grave. Este esențial ca părinții și îngrijitorii să fie vigilenți în ceea ce privește asigurarea articolelor care conțin baterii buton, păstrarea acestora la îndemână și verificarea regulată a decorațiunilor și a dispozitivelor de sărbători pentru eventuale baterii slăbite sau accesibile.

 

baterii buton

 

Felicitările muzicale de sărbători, telecomenzile, jucăriile, lumânările fără flacără, camerele foto și alte gadget-uri pot conține baterii buton. Aceste baterii mici se pot depune în esofag dacă sunt înghițite. Pot apărea arsuri grave dacă saliva declanșează un curent electric care provoacă o reacție chimică. Dacă copilul dumneavoastră înghite o baterie buton, sunați la 911 și mergeți imediat la camera de urgență.

Pericole de înghițire

Unele decorațiuni de sărbători nu sunt pericole de sufocare, dar pot provoca tăieturi dureroase și iritații dacă sunt atinse sau înghițite. Acele din copac, părul de înger și ornamentele trebuie ținute departe de copiii mici.

Pericole de sufocare

Sărbătorile aduc acasă multe articole noi și interesante. Copiii mici își explorează lumea punându-le lucruri în gură. O regulă generală bună este că, dacă un articol este suficient de mic pentru a fi pus copilul în gură, atunci este un pericol potențial de sufocare. De asemenea, puteți verifica trecând un articol printr-o rolă de hârtie igienică; dacă trece prin tub, atunci este un pericol de sufocare. Nu lăsați pericolele potențiale la îndemâna copiilor mici, inclusiv următoarele pericole comune de sufocare în vacanță:

 

mancaruri copii craciun

 

Sezonul sărbătorilor este sinonim cu delicii delicioase și mâncăruri festive. Cu toate acestea, accesul nemonitorizat la dulciuri și fructe poate duce la exces de îngăduință și poate reprezenta un risc pentru copii, în special dacă au alergii. Urmăriți cu atenție consumul lor de bomboane, ciocolată și alte delicii. Dacă găzduiți întruniri, informați oaspeții despre eventualele alergii alimentare pe care copilul dvs. le poate avea.

Gătitul de vacanță

Oamenii petrec adesea mai mult timp în bucătărie în timpul sărbătorilor, pregătind mâncărurile preferate ale familiei și plăcerile de petrecere. Faceți-vă bucătăria mai sigură desemnând o zonă de trei picioare în jurul aragazului ca zonă fără copii în timp ce gătiți.

Întoarceți mânerele oalei de partea din față a aragazului, folosiți pe cât posibil arzătoarele din spate și țineți ușa cuptorului închisă pentru a reduce riscul de arsuri și opărire. Opriți aragazul dacă trebuie să părăsiți bucătăria chiar și pentru o perioadă scurtă de timp și țineți toate articolele inflamabile departe de aragaz.

 

grilaj protectie aragaz

Utilizati un grilaj de protectie pentru aragaz, pentru a preveni oalele si tigaile de pe foc sa se rastoarne de pe plita si pentru a proteja copilul de riscul arsurilor sau oparirii.

Plante otrăvitoare

Iceful, vâscul, plantele de cireș de la Ierusalim și alte preferate comune ale sărbătorilor luminează casa cu spiritul sărbătorilor. Cu toate acestea, aceste plante sunt potențial otrăvitoare pentru copii și animale de companie, așa că ține-le la îndemână sau departe de casă. Dacă observați simptome de otrăvire a plantelor, inclusiv greață, erupții cutanate, vărsături și diaree, atunci sunați imediat medicul dumneavoastră sau ambulanta. Craciunita trebuie, de asemenea, ținută departe de copii, deoarece pot provoca arsuri în gură și iritații gastrice dacă sunt consumate.

Vizitarea caselor care nu sunt protejate pentru copii

Când vizitați prietenii și familia, amintiți-vă că s-ar putea să nu fie obișnuiți să aibă copii mici în casele lor. Urmăriți îndeaproape copilul dumneavoastră și urmăriți potențiale pericole, cum ar fi medicamente, obiecte care se sparg, prizele electrice neacoperite și alte lucruri lăsate la îndemâna copilului. Casa dvs. poate fi mai puțin prietenoasă cu copiii în timpul sărbătorilor dacă vizitatorii lasă posetele, băuturile alcoolice sau alte pericole la îndemâna copilului dumneavoastră.

Este ușor să pierzi urma copiilor în timpul petrecerilor, dar există pași pe care îi poți lua pentru a le asigura siguranța. În primul rând, nu lăsați alcoolul la îndemână, deoarece copiii sunt în mod natural curioși și înclinați să exploreze împrejurimile lor. Desemnarea unei zone specifice pentru ca adulții să se bucure de băuturi departe de zonele de joacă pentru copii poate ajuta la minimizarea riscurilor potențiale. În plus, asigurarea scărilor cu poarta de siguranta copii este o modalitate simplă, dar eficientă de a preveni căderile accidentale.

 

poarta siguranta copii

Pe lângă aceste pericole, este esențial să menții o conștientizare generală a împrejurimilor copilului tău, mai ales în locuri aglomerate sau necunoscute. Rămâneți vigilenți, comunicați regulile de siguranță membrilor familiei și îngrijitorilor și asigurați-vă că toată lumea este pe aceeași pagină atunci când vine vorba de păstrarea copiilor noștri în siguranță în acest sezon festiv.

Daca aveti copii mici, acordati o deosebita atentie montarii unor blocatoare pentru ferestre si a unui opritor de usa, pentru a va usura grijile din aceasta perioada aglomerata cand atentia Dvs trebuie sa se imparta intre servirea mesei, primirea invitatiilor, si supravegherea celor mici.

Fiind conștienți de aceste pericole potențiale, putem crea o atmosferă de vacanță care nu este doar fericită, ci și sigură pentru cei mai tineri membri ai familiilor noastre. Vă doresc ție și celor dragi sărbători fericite și în siguranță!

Abonați-vă la newsletter. Gratuit.

Fiți la curent cu noutățile Car-Boy Kidland!

Produse recomandate


Adaugă comentariul tău

Partenerii noștri din retail și din online

okaziiokazii
Abonați-vă la știrile noastre dacă vreți să fiți la curent
cu ultimele detalii despre produsele Car-Boy Kidland!
Termeni și condițiiPolitică CookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2024 Protectii pentru copii si sisteme de siguranta - Carboysafety.ro. Toate drepturile rezervate.